Useimmin kysyttyjä kysymyksiä KHL:stä

Jokereiden siirtyminen KHL:n on herättänyt paljon kysymyksiä. Hjallis Harkimo ja Roman Rotenberg antavat vastauksia kysymyksiin.

Onko Jokerit myyty?

Jokereista myytiin 49 prosentin osakeosuus Hartwall-areenan ostaneelle Arena Events Oy:lle 30.10.2013. Harry Harkimolla on edelleen osake-enemmistö ja hän jatkaa seuran puheenjohtajana. Hartwall-areena myytiin Gennadi Timtshenkon sekä Rotenbergin perheen perustamalle Arena Events Oy:lle kesällä 2013. Kaupan yhteydessä Arena Events sai option ostaa Jokereista 49 prosenttia, minkä yhtiö käytti lokakuussa 2013.

Mitä tapahtuu Jokereiden brändille?

Kuten puheenjohtaja Harkimo toteaa 3.7.2013 julkaistussa haastattelussa (alempana tällä sivulla), Jokereiden brändi säilyy entisellään. Nimi, logo ja identiteetti eivät muutu. Ainoa muutos on, että Jokerit on ainoa suomalaisseura KHL:ssä ja edustaa liigassa täten koko maata.

Mitä tapahtuu lippujen hinnoille?

Lippujen hintoja ei ole vielä asetettu. Harkimo epäili 3.7.2013 antamassaan haastattelussa, että joitain muutoksia saattaa tulla, mutta nekään eivät olisi merkittäviä. Jokereille on edelleen tärkeää mahdollistaa nykyisten fanien ja erityisryhmien kuten opiskelijoiden pääseminen otteluihin.

Mitä tapahtuu Jokereiden juniorityölle?

Jokerit kehittää juniorityötään jatkossa entistä enemmän KHL-siirron mahdollistamilla resursseilla. Seuran juniorit pelaavat jatkossakin Suomen jääkiekkoliiton alaisia sarjoja, ainoastaan edustusjoukkue pelaa ulkomailla. Kattavampi vastaus löytyy alempaa tältä sivulta.

Kysymyksiä 30.10.2013 tilaisuudessa, jossa khl-siirto sai sinettinsä

Millainen Jokereiden budjetti on ensi kaudella verrattuna viime vuosiin?

Harkimo: Budjettia ensi kauden osalta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se on huomattavasti suurempi kuin viime vuonna. Erittäin moni yritys on jo nyt ottanut yhteyttä, mitä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut Jokereiden aikana. He todella haluavat olla mukana ensi vuonna Jokereiden lähdössä KHL:ään. Sellaisia yrityksiä, jotka eivät ole halunneet lähteä Liiga-aikana mukaan ovat nyt innostuneita. Yksi tulonlähde on myös TV-sopimus, jonka saamme itse tehdä. Myös siihen on ollut paljon kiinnostusta.

Lisäksi on tullut paljon yhteydenottoja kausikorttien suhteen. Uskon, että sitä kautta voimme saada huomattavasti isomman budjetin kasaan ensi vuodeksi. Tästä en ole lainkaan huolissani. Budjetti on todennäköisesti KHL:n keskivaiheilla. Saamme pelimerkkejä Jarille (GM Kurri), jotta pystymme rakentamaan iskukykyisen joukkueen. Olemme puhuneet Romanin ja Jarin kanssa, että periaatteessa joukkue on suomalainen. Tietysti joku ulkomainenkin pelaaja voi olla mukana. Siitä lähdemme, että suomalainen joukkue pelaa KHL:ssä.

Miten Hartwall-areena muuttuu KHL:n alkaessa?

Rotenberg: Lähdemme siitä, että kun aloitamme KHL:ssä, Jokerit on ihan erilainen tuote kuin nyt. Investoimme halliin siinä mielessä, että halli näyttää ihan erilaiselta, kun aloitamme KHL-pelit. Olette varmasti nähneet Pietarissa ja NHL-halleissa LED-paneelit, jotka kiertävät hallia. Lisäksi panostamme muun muassa äänentoiston paranemiseen. Ihmiset huomaavat varmasti nopeasti, että KHL-tuote on ihan erilainen kuin tämän hetken tuote. Tavoittelemme uutta yleisöä, mutta haluamme ehdottomasti säilyttää myös nykyiset kannattajat. Pyrimme siihen, että kaikki viihtyvät KHL-peleissä.

Kuinka paljon Jokerit joutuu matkustamaan ensi kaudella?

Harkimo ja Rotenberg: KHL:ään on tulossa divisioonat ensi kaudeksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei Jokereiden tarvitse matkustaa kaukaisimpiin paikkoihin kuten Habarovskiin tai Vladivostokiin. Matkustusmäärät ovat huomattavasti pienempiä, mitä julkisuudessa on spekuloitu. Paikallispelejä on paljon enemmän.

Kuinka monta ottelua runkosarjassa pelataan?

Rotenberg: Tällä hetkellä näyttää siltä, että otteluohjelmassa on 57 ottelua, joista 28 pelataan kotona ja 29 vieraissa. Tämä on suunnitelma, mutta päätöstä ei vielä ole tehty.

Miten Jokereiden junioripolku suunnitellaan jatkossa pienimmistä junioreista KHL-joukkueeseen?

Harkimo: Meidän on mietittävä myös junioripuoltamme ja sitä, mitä askeleita pelaajien on otettava päästäkseen KHL-joukkueeseen. Nyt meillä on Kiekko-Vantaan kanssa yhteistyösopimus, mutta siihen väliin on vielä löydettävä yhteistyökumppani, jonne voimme lähettää pelaajia ja josta voimme saada pelaajia. Polku pitää lyödä lukkoon syksyn aikana. Juniorikasvatus on meille yksi tärkeimpiä asioita. Alustavia neuvotteluja on käyty asian tiimoilta ja uskon, että saamme hyvän kokonaisuuden aikaan.