Upea voitto jättiläisestä – ”Tosi tyytyväinen joukkueeseen”

Jokerit taisteli vuoden 2021 päätöspelissä upean voiton TsSKA Moskovasta vieraskaukalossa. Teemu Turunen ratkaisi jännitysnäytelmän kolmannen erän lopussa ylivoimaosumallaan.

TsSKA Moskova - Jokerit 2-3 (1-1, 1-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Moskovassa nähtiin vuoden päättäjäisten kunniaksi erinomainen jääkiekko-ottelu. TsSKA ja Jokerit panivat parastaan ja tunteetkin räiskyivät kahden huippujoukkueen välillä toisinaan sopivasti yli. Kaiken kaikkiaan näytös oli juuri sitä, mitä kaikkea maailman toiseksi kovimmassa jääkiekkosarjassa saadaan parhaimmillaan todistaa.

Avauserässä mentiin kovalla tempolla päästä päähän. Ylivoimahyökkäyksiä syntyi kuitenkin harvakseltaan, mutta lopulta Jokerit onnistui puolittaisen sellaisen hyödyntämään. Jordan Schroeder sivalsi Markus Hännikäisen ja Turusen esityöstä lukemat 1-0:aan.

TsSKA tuli nopeasti tasoihin helsinkiläisten huolimattomuusvirheen seurauksena, mutta toisen erän alussa punakeltaiset ottivat jälleen johdon. Iiro Pakarisen 19 ottelun maaliton putki pamahti poikki, kun Alex Grantin laukaus muutti hyökkääjän olkapään kautta suuntaa ja painui verkkoon.

Johtoasemassa pelaaminen oli helsinkiläisille kuitenkin jälleen myrkkyä. TsSKA sai alivoimalla hankittua rangaistuslaukauksen, jonka Joakim Nordström viimeisteli varmasti riman alle. Maalien välillä oli ehtinyt kulua vain 49 sekuntia.

Toisen erän lopussa Jokerit joutui puolustuskannella kahden peräkkäisen jäähyn seurauksena. Minuutin kestänyt kahden miehen alivoima hoidettiin tyylikkäästi ja maalilla torjunut Anders Lindbäck otti pari isoa koppia.

-Joukkue oli hyvin valmistautunut ja pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen erän. Toisen erän alkuun tehtiin maali, mutta rankkarista tuli tasoitus ja oltiin sen jälkeen aikamoisissa köysissä erän loppu, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

-TsSKA on erittäin vaarallinen hyökkäysalueen hyökkäyspelijoukkue. Pystyttiin kuitenkin aika hyvin iskemään vastaan etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, päävalmentaja jatkoi.

Kolmas erä olikin Jokereilta jälleen parempaa. Harmittavasti Nicklas Jensen putosi pois loukkaantumisen vuoksi, mutta 11 hyökkääjällä rullannut vierasjoukkue sai hyvän sykkeen päälle. Tempo pysyi edelleen kovana, kuten kärkipään ottelun arvolle sopi.

Illan ratkaisu nähtiin päätöserän lopussa, kun Jokereiden ylivoima löysi voiton avaimet. Turunen on ollut viime peleissä loistovireessä ja niin oli nytkin. Jokerikasvatti tälläsi kauniisti takaylänurkkaan 3-2-maalin ja Jokerit pääsi kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana.

-Nollattiin erätauolla toinen erä ja pelattiin erittäin vahva kolmas. Joukkue osoitti luonnetta; blokattiin paljon laukauksia ja saatiin lopussa palkinto ylivoimalla. Saatiin kaksi pistettä ja olen kyllä tosi tyytyväinen joukkueeseen, Marjamäki kehui.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena. Eroa kärjessä olevaan SKA:han on kaksi ja toisena olevaan Dynamoon yksi piste.

Uusi vuosi aloitetaan kotona maanantaina, kun vieraaksi saapuu Avtomobilist Jekaterinburg. Tammikuun kolme ensimmäistä kotiottelua pelataan tyhjille katsomoille voimassa olevien yleisörajoitusten vuoksi.