"Unohdetaan tämä nopeasti ja mennään eteenpäin"

Jokerit koki lauantaipäivän ottelussa tappion Pietarin SKA:lle lukemin 2-6 (0-2, 1-3, 1-1). Jäähyherkässä ottelussa nähtiin peräti kuusi erikoistilannemaalia, joista vieraat onnistuivat ylivoimalla neljä kertaa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - SKA Pietari 2-6 (0-2, 1-3, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Läntisen konferenssin kärkimatsista oli odotukset korkealla, kun Hartwall Arenan lehtereille oli saapunut kauden ennätysyleisö 11 067.

Alkutahdit ottelulle löi SKA. Peliä oli keretty pelata vain 25 sekuntia, kun pietarilaiset siirtyivät 0-1 johtoon Dergachyovin osumalla. Liukkaasti luistellut ja hyvin kiekkoa liikuttanut vierasjoukkue jatkoi hyvää pelaamistaan ja tuplasi johtonsa kun peliä oli pelattu vain alle kuusi minuuttia.

- Kaveri teki ekaan vaihtoon maalin. Nyt tuli tollainen pomppu, joka tuli kaverin lapaan. Ei keritty oikeastaan koskea kiekkoon. Katastrofialku. Pari maalia siihen aika nopeasti. Valmistautumisessa ei ollut mitään vikaa, tuumasi pettynyt Sami Lepistö

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä. Erän puolenvälin jälkeen alkoi tapahtua. Jokereiden Pekka Jormakka sai jäähyn huitomisesta ja SKA:n murhaava ylivoima toimi. Coloradosta täksi kaudeksi Pietariin siirtynyt Nail Jakupov siirsi vieraat maalin edestä jo 3-0-johtoon. 

Maalin jälkeen tunteet kuumenivat. Oliver Lauridsen ei sulattanut Jakupovin tuuletusta Ryan Zapolskin naaman edessä. Nyrkkihippasten jälkeen tanskalaispakille tuomittiin ulosajo sekä 5 minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta sekä käytösrangaistus.

Viiden minuutin ylivoimalla pietarilaiset heiluttivat maaliverkkoja vielä kahdesti Patrik Hersleyn ja Jakupovin toisella osumalla. Heti perään Jokerit kavensi ottelun 1-5:een Marko Anttilan alivoimamaalilla. 

Päätöserässä jatkui sama kaava. Molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä urakalla. Jokerit kavensi Lepistön komealla vedolla pelin 2-5:een ylivoimalla ja ottelun päätösluvut 2-6 sinetöi Hersley niin ikään ylivoimalla.

-Tämä nyt oli vain yksi peli. Tiedämme, että tässä kopissa on hyvä porukka ja osaamme pelata hyvää lätkää. Juuri niin kuin on pelattu alkukaudesta, mitään hätää ei ole. Pitää käydä ongelmat läpi, mitä tänään tuli ja mennä eteenpäin, siirsi Lepistö ajatuksia jo  tulevaan Minsk-otteluun.

Jokerit kohtaa Dinamo Minskin maanantaina Hartwall Arenassa klo 18.30.

Teksti: Jonne Kerkkänen

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin