Uncle Leo tuo SKA:han kokemusta

Leo Komarov jätti NHL-kaukalot ja siirtyi SKA:han. Kuva: KHL

Sitten viime kohtaamisen SKA Pietari on vahvistanut rivejään NHL:ssä hienon uran tehneellä Leo Komarovilla. Hän lähtee joukkueineen haastamaan läntisen konferenssin kärjessä olevaa Jokereita perjantai-illan huippuottelussa.

Komarov pelasi NHL:ssä yhdeksällä kaudella liki 500 runkosarjaottelua. MM-kultaa Leijona-paidassa keväällä 2011 juhlinut hyökkääjä on urallaan nostellut myös Gagarin Cupia kahdesti Dynamo Moskovan paidassa. Komarov on ennen kaikkea joukkuepelaaja, hengenluoja ja sytyttäjä, josta on erityisesti pietarilaisten nuorille pelaajille paljon hyötyä, kun nämä tähtäävät kohti Pohjois-Amerikkaa.

Komarov on ehtinyt pelata SKA:ssa nyt seitsemän ottelua, joista joukkue on hävinnyt neljä ja voittanut kolme. Keskiviikkona kaatui Dinamo Minsk kotikaukalossa luvuin 2-1. Komarov ei ole vielä avannut pistetiliä uudessa seurassaan.

SKA on lännessä viidentenä viisi pistettä Jokereita perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Viime viikkoina Pietarin jättiläisen peli on yskähdellyt, eikä asiaa ole varmasti auttanut tärkeiden puolustajien loukkaantumiset. Sivussa ovat olleet niin Mikko Lehtonen, Vasili Tokranov kuin viimeisimpänä Oscar Fantenberg.

Poisjääntien vuoksi pakiston peliaika jakautuu todella epätasaisesti. KHL:ssä vakuuttavaa jälkeä monta vuotta tehnyt Mat Robinson pelasi keskiviikkona yli 30 minuuttia. Toiseksi eniten jääaikaa sai valkovenäläispakki Stepan Falkovski, jonka lukemat merkkattiin muotoon 19.57.

Lars Johansson on edelleen pietarilaisten ykkösvahti, vaikka hän saikin keskiviikkona lepovuoron. Nuori Dmitri Nikolajev nappasi tärkeän voiton Dinamosta. Johansson lienee kuitenkin tänään päävalmentaja Valeri Braginin valinta tolppien väliin.

Hyökkäyksessä SKA:lla riittää edelleen tulivoimaa useampaan ketjuun. Ykkösessä viilettävät Andrei Kuzmenko, Joonas Kempainen ja Anton Burdasov muodostavat yhden sarjan parhaista kolmikoista. Nikita Gusevilla on valtaisa rooli ylivoimalla ja iso tulosvastuu, jonka hän on myös pystynyt täyttämään (17 peliä, 5+15=20 pistettä).

SKA perustaa pelinsä pienessä kotikaukalossaan usein hieman yllättäenkin ääritiiviiseen, riskejä välttelevään pelaamiseen. Viimeksi lokakuussa Jokereiden vieraillessa Jääpalatsissa lukemat olivat 2-0 isäntien hyväksi. Helsingissä toki iloteltiin sitä ennen maaleilla, kun Jokerit otti pisteet jatkoajalla luvuin 5-4.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

SKA:n kokoonpano 1.12. Dinamo Minsk -pelissä:

96 Andrei Kuzmenko - 23 Joonas Kemppainen - 71 Anton Burdasov
97 Nikita Gusev - 42 Mihail Vorobjov - 93 Danila Moisejev
92 Aleksandr Volkov - 74 Leo Komarov - 90 Valentin Zikov
86 Kirill Martshenko - 10 Zahar Bardakov - 72 Emil Galimov
87 Vladislav Tsitsjura

37 Mat Robinson - 14 Nikita Sedov
77 Stepan Falkovski - 12 Nikita Kamalov
80 Grigori Grjaznov - 62 Georgi Soljannikov
45 Daniil Pilenkov

70 Dmitri Nikolajev (1 Lars Johansson)