Työvoiton kautta sarja katkolle

Jokerit punnersi Minsk Arenasta 2-1-vierasvoiton tiistai-iltana Dinamoa vastaan ja johtaa ottelusarjaa nyt 3-1. Torstaina sarja on katkolla Jokereille Helsingissä.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Dinamo Minsk - Jokerit 1-2 (0-0, 1-2, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Neljällä voitolla etenee jatkoon. Seuraava ottelu torstaina 5.3. Hartwall Arenassa klo 18.30.

Iltapuhde Minskissä oli huomattavasti maanantain vastaavaa vaikeampi. Dinamo tiesi, että sarjan tasoittamalla se pääsisi vielä kuudenteen otteluun kotiyleisönsä eteen, joten isännät panivat kaiken likoon.

Jokerit oli ensimmäisessä erässä niskan päällä, vaikkei maaleja onnistunutkaan tekemään. Dinamon maalilla Dmitri Miltshakov torjui 11 kertaa, kun toisessa päässä Riku Helenius joutui töihin vain neljästi. Miltshakov oli tehtäviensä tasalla ja piti pelin nollissa ja antoi kotijoukkueelle hyvät lähtöasetelmat toiseen erään.

Siihen Dinamo pääsi ylivoimalla, kun Linus Omark istui boksissa avauserän lopussa saadun jäähyn vuoksi. Kahdessa peräkkäisessä pelissä Jokerit oli nollannut KHL:n parhaimpiin kuuluvan ylivoiman, mutta nyt puolustaja Lukas Krajicekin onnistui siniviivavedolla viedä Dinamo johtoon.

Jokerit ei takaiskusta häkeltynyt, vaikka joutuikin sen myötä ensimmäistä kertaa tappiolle ottelusarjan aikana. Ainoa tappio kun oli tullut jatkoerässä Helsingissä. Punakeltaiset ottivat kamppailun nopeasti hallintaansa, eikä tasoitusta tarvinnut kauan odotella.

Juhamatti Aaltonen oli nostettu pitkästä aikaa Niko Kapasen ja Niklas Hagmanin rinnalle alkukauden tehoketjuun ja homma toimi myös nyt. Aaltonen laukoi toisen maalinsa toiseen peliin tuomalla Jokerit tasoihin neljä minuuttia takaiskun jälkeen.

Vain vajaa kolme minuuttia myöhemmin Jokerit otti johdon, kun Hagman survoi ylivoimalla irtokiekon sisään maalinedustalla. Syöttöpisteet merkattiin Tommi Huhtalalle ja Kapaselle, joka oli alustanut myös vieraiden avausmaalin.

Toisen erän loppupuoliskolla Jokereilla oli muutama mahdollisuus repäistä ero kahteen maaliin, mutta viimeistely ei ollut parasta mahdollista. Näin ollen Dinamo pääsi kolmanteen erään iskuetäisyydeltä vain maalin takaa-ajoasemassa. Hyvin toiminut puolustuspeli antoi kuitenkin Jokereille turvaa ja rentoutta pelamiseen.

Viimeisen 20-minuuttisen aikana ei maaleja nähty. Jokerit pelasi oman sapluunansa mukaan, eikä antanut Dinamolle ilmaisia mahdollisuuksia tasoitukseen. Muutaman vaarallisehkon tilanteen vastustaja sai, mutta Helenius maalilla jatkoi hyviä otteitaan. Hän selvisi illasta 18 torjunnalla.

Ottelusarja on nyt Jokereille 3-1 eli torstaina Hartwall Arenassa jatkopaikka on katkolla helsinkiläisjoukkueelle. Liput matsiin myy Lippupiste. Ottelu alkaa tuttuun arkiaikaan klo 18.30. Kaikki mestoille kannustamaan joukkue jatkoon!

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019