Tuttuakin tutumpi Lokomotiv kylässä tiistaina

Denis Aleksejev (vas.) ja Rushan Rafikov ovat olleet Lokomotivin tehomiehiä alkukaudesta. Kuva: KHL

Jokerit viime pudotuspeleissä päihittänyt Lokomotiv teki pari isoa täsmähankintaa kesän aikana, mutta kokoonpano on muuten pitkälti sama kuin viime kaudella. Valkovenäläisluotsi Andrei Skabelka jatkaa seuran peräsimessä ja ykkösmaalivahti Eddie Pasquale kiinnitettiin uuteen jatkosopimukseen.

Lokomotivin runkopelaajista seuran jättivät Atte Ohtamaa, Teemu Pulkkinen, Vladimir Tkatshjov ja Anton Lander. Jaroslavlin ylpeys luottaa edelleen omiin kasvatteihinsa ja joukkue on valmis taistelemaan läntisen konferenssin kärkipaikoista.

Isoina uusina niminä seuraan saapuivat mestari Avangardin viime kauden paras pistemies Reid Boucher sekä pudotuspelien maalipörssin voittanut Maksim Shalunov. Heidän varaansa on hyvä laskea paljon, sillä molemmat hyökkääjät ovat KHL-tasolla supertähtistatuksen tekijöitä. Puolustukseen saapui oma kasvatti Aleksandr Jelesin, joka pelasi kaksi viime kautta Calgary Flamesin organisaatiossa.

Lokomotiv on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Täydet pistepotit ovat tulleet kahdesta Dinamo Riika -pelistä, joista viimeisin pelattiin sunnuntaina Latviassa. Tuon kamppailun Lokomotiv voitti lukemin 4-0. Tappiot joukkue on kärsinyt SKA:ta, Dinamo Minskiä ja TsSKAa vastaan.

Boucher on aloittanut uudessa seurassaan siitä, mihin Avangardissa jäi: viiteen peliin amerikkalaishyökkääjä on nakutellut 1+4=5 tehopistettä. Myös hyökkääjä Denis Aleksejev (2+3=5) ja puolustaja Rushan Rafikov (2+3=5) ovat piste-per-peli tahdissa.

Lokomotiv jakaa peliaikaa tasaisesti kenttäpelaajien kesken. Puolustaja Maksim Osipov on ainoana pelannut yli 20 minuutin jääaikakeskiarvolla. Tolppien välissä Pasquale on pelannut kaikki viisi ottelua. Kanadalainen on Skabelkan luottomies jo Barysin ajoilta ja pelaa jo runkosarjassa niin paljon kuin jaksaa.

Jokerit ja Lokomotiv ovat tulleet toisilleen äärimmäisen tutuiksi kahden viime kauden aikana, sillä keskinäisiä kohtaamisia on pudotuspelisarjojen myötä tullut peräti 20. Playoffseissa puntit ovat menneet tasan ja runkosarjassakin pelit ovat olleet tiukkoja taistoja. Sellainen nähdään varmasti myös tiistaina Hartwall Arenassa.

Liput otteluun hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Lokomotivin kokoonpano 12.9. Dinamo Riika -pelissä:

91 Denis Aleksejev - 63 Pavel Kraskovski - 48 Reid Boucher
20 André Petersson - 78 Maksim Shalunov - 29 Jegor Averin
16 Artur Kajumov - 10 Georgi Ivanov - 68 Mihail Beljajev
90 Aleksandr Polunin - 19 Anton Sagadejev - 34 Artjom Iljenko
72 Maksim Berjozkin

87 Rushan Rafikov - 53 Aleksei Martshenko
21 Maksim Osipov - 93 Daniil Misjul
73 Nikita Tsherepanov - 8 Denis Barantsev
15 Artjom Naumenko

80 Eddie Pasquale (92 Daniil Isajev)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022