Turnaus huipentuu – tässä kokoonpano

Jokerit kohtaa Pietarin-turnauksen viimeisessä pelissään isäntä SKA:n. Helsinkiläisten maalilla jatkaa Janis Kalnins.

Kalnins pelasi myös sunnuntaina, kun Jokerit tapui Kunlun Red Starille jatkoajalla. Latvialaisvahti teki 25 torjuntaa ja oli erinomaisessa vireessä. Toisena maalivahti jatkaa Juho Ratilainen, joten Ryan Zapolski on toisen pelin peräkkäin sivussa kokoonpanosta.

Kokoonpanoon palaavat edellisen pelin huilanneet Sami Lepistö, Pekka Jormakka, Geoff Platt ja Nicklas Jensen. Näin ollen Nico Nurmikanta, Erik Embrich ja Joona Monto jäävät sivuun. Tomi Mäki on tänään 13:s hyökkääjä ja Eemeli Räsänen tuttuun tapaan seitsemäs puolustaja. Täydessä pelikunnossa eivät vielä ole puolustajat Jesper Jensen, Mike Lundin ja Eetu Torpström sekä hyökkääjä Antti Pihlström.

Jokereiden saldo turnauksesta tähän asti on yksi voitto sekä kaksi tappiota, joista Kunlun-peli venyi jatkoajalle. Tänään helsinkiläiset joutuvat kovimpaan testiin tähän asti, sillä SKA on marssinut koko harjoituskauden voitosta voittoon, eivätkä kesän valmentajavaihdos tai pelaajamuutokset ole hidastaneet jättiläisen menoa.

Jokerit ja SKA kohtasivat toissa viikolla Tikkurilassa. Pietarilaiset veivät tasaisen väännön luvuin 3-1, mutta isännillä oli tuolloin omat hetkensä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Tänään Pietarin jääpalatsi lienee ääriään myöten täynnä, joten punakeltaiset saavat hyvän kenraaliharjoituksen ensi viikolla alkavaan runkosarjaan.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voi seurata yllä olevan videostriimin kautta.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
21 Brian O’Neill – 37 John Norman – 6 Jesse Joensuu
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila
14 Tomi Mäki

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (1 Juho Ratilainen)

SKA Pietarin kokoonpano:

97 Nikita Gusev - 13 Pavel Datsjuk - 65 Nail Jakupov
94 Aleksandr Barabanov - 74 Nikolai Prohorkin - 16 Sergei Plotnikov
96 Andrei Kuzmenko - 4 Jarno Koskiranta - 18 Aleksandr Dergatshjov
10 Viktor Tihonov - 29 Ilja Kablukov - 40 Jevgeni Ketov
31 Mihail Maltsev

24 Vasili Tokranov - 6 Patrik Hersley
46 Vladislav Gavrikov - 3 Dinar Hafizullin
77 Anton Belov - 2 Artjom Zub
28 Andrei Zubarev - 3 Artjom Zemtshjonok

45 Magnus Hellberg (30 Igor Shestjorkin)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin