Tuohimaan Neftehimik ajautunut tappiokierteeseen

Jokerit ja Neftehimik väänsivät syyskuun alussa pisteistä Nizhnekamskissa. Kuva: Mikko Taipale

Tiistain vastustaja Neftehimik aloitti kautensa kolmella peräkkäisellä voitolla. Sen jälkeen tilille on kirjattu 12 pelistä kymmenen tappiota. Helsinkiin joukkue saapuu viiden peräkkäisen häviön rasittamana.

Itäisessä konferenssissa viiden parhaan joukkueen rypäs (Metallurg, Traktor, Salavat Julajev, Ak Bars ja Avtomobilist) on alkanut erottua muista. Neftehimik kuuluu perässä tulevaan joukkoon, joka on neljän pisteen sisällä toisistaan. Päävalmentaja Oleg Leontjevin valmentaman joukkueen sijoitus on idässä tällä hetkellä yhdeksäs, kun 15 pelistä on tullut 12 pistettä.

Lauantain 2-3-kotitappio Avtomobilistia vastaan oli Neftehimikille viides peräkkäinen. Etenkin vieraskaukalossa otteet ovat olleet tuskaisia, sillä viidestä pelistä tilille on kirjattu yhtä monta tappiota eikä ainuttakaan pistettä. Maaliero on tyrmäävä 3-19. 

Maaleja Neftehimik on kokonaisuudessaan tehnyt 33, joka on seitsemänneksi vähiten KHL:ssä. Omiin on mennyt 40 kiekkoa eli neljä vähemmän kuin yhden ottelun enemmän pelanneella Jokereilla. Ylivoimatehokkuus 20,0% on sarjan kymmenenneksi paras ja alivoima 84,0% peräti seitsemänneksi kovin. 

Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä pelaava ex-jokeri Frans Tuohimaa on joukkueen ykkösvahti ja saanut urakoida valtaosan peleistä. Hän on torjunut joukkueen viidestä voitosta neljä. Hyvin todennäköisesti 30-vuotias maalivahti saa torjuntavuoron myös kotikaupungissaan tiistaina.

Neftehimikin paras pistemies ja kenttäpelaajien peliaikakuningas on alkukaudesta ollut tshekkipakki Lukas Klok, joka voitti Lukossa viime kauden päätteeksi SM-liigan mestaruuden. Hän on tehnyt uudessa joukkueessaan 14 peliin 2+8=10 pistettä ja saanut jääaikaa keskimäärin 22 minuuttia ja 18 sekuntia ottelua kohden. Lauantain Avtomobilist-pelissä Klok ei pelannut sairastumisen vuoksi, mutta lienee rivissä jälleen Helsingissä. Myös toinen tshekki Ronald Knot saa takalinjoilla paljon vastuuta.

Hyökkäyksessä 25-vuotias joukkueen kapteeni Marat Hairullin on iskenyt viisi kaappia ja on joukkueen paras maalintekijä. Kokonaisuutena hyökkäys koostuu nuorista venäläispelaajista, joista moni hakee vielä läpimurtoaan liigassa. Kokemusta edustavat KHL:ssä pitkään pelanneet Dan Sexton, Libor Hudacek ja Ansel Galimov.

Neftehimik otti Jokereista 4-2-voiton syyskuun alussa Nizhnekamskissa kauden toisessa ottelussa. Nyt Jokereilla on kalavelkojen maksun paikka. Myös helsinkiläiset hakevat paluuta takaisin voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Joukkueet ovat kohdanneet KHL:ssä tähän asti 14 kertaa ja voitot ovat menneet Jokereiden eduksi lukemin 8-6.

Tiistai-illan ottelu alkaa klo 18.30. Hallin ovet avataan klo 17.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Neftehimikin kokoonpano 9.10. Avtomobilist-pelissä:

24 Pavel Porjadin - 79 Libor Hudacek - 61 Marat Hairullin
99 Rafael Bikmullin - 87 Timur Hafizov - 91 Bulat Shafigullin
10 Danila Popov - 52 Jevgeni Mitjakin - 42 Dan Sexton
11 Jegor Popov - 28 Andrei Tshivilev - 25 Ansel Galimov
47 Timofei Baskurov, 63 Danil Sherstobitov

3 Ronald Knot - 5 Maksim Berezin
44 Ruslan Petrishev - 33 Mihail Sidorov
8 Ivan Glazkov - 74 Aleksei Puzanov

31 Jaroslav Ozolin (50 Frans Tuohimaa)