TsSKA nurin huippupelillä – ”Kauttaaltaan hieno suoritus”

Jokerit haki vakuuttavalla tavalla pisteet läntistä konferenssia johtavan TsSKA Moskovan vieraana lauantaina. Helsinkiläiset puolustivat jämäkästi läpi illan ja olivat tehokkaita ylivoimalla. Kokonaisuutena suoritus oli erinomainen.

TsSKA Moskova – Jokerit 1-3 (0-0, 1-1, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Lauantaita edeltäneet suoritukset olivat olleet ailahtelevia, mutta isossa ottelussa Jokerit ylsi jälleen kerran lähelle parastaan. Punakeltaiset pelasivat Moskovassa tylyä ja sitoutunutta vieraskiekkoa, johon kotijoukkueella ei ollut vastausta.

-Edellispelit olivat vähän ylös alas menemistä ja ollaan oltu haaleissa vesissä. Tänään luistelu, kamppailu, tunne ja intohimo näkyivät heti alusta lähtien. Kyllä se pelikin siellä sitten on, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

-Kauttaaltaan hieno suoritus joukkueelta. Kamppailtiin hyvin ja pelattiin hyvä peli.

Heti alusta lähtien näki, että Jokerit oli valmis isoon haasteeseen. Avauserässä Marko Anttila hätyytteli alivoimalla TsSKA:n maalia, mutta palkintoa ei vielä tullut. Toisessa erässä helähti, kun Jordan Schroeder nykäisi ylivoimalla vieraat 1-0 edelle. Osuma oli amerikkalaiselle kauden 14:s ja hän nousi joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalle Nicklas Jensenin rinnalle.

TsSKA tuli tasoihin vielä toisessa erässä, mutta Jokerit oli kolmannessa askeleen edellä. Bogdan Kiselevitsh huitoi itsensä suihkuun heti alussa, mutta vieraat eivät vielä viiden minuutin ylivoiman aikana onnistuneet. Perään seurasi kuitenkin uusi ylivoima, jonka aikana Markus Hännikäinen ohjasi Brian O’Neillin kovan syötön verkkoon.

-Ensimmäinen kymppi oli erinomaista jääkiekkoa meiltä. Toinen erä oli tosi tasainen ja sekin hyvää peliä meiltä. Kolmannessa erässä oltiin tehokkaita. Ei saatu viiden minuutin ylivoimalla maalia, muttei lannistuttu eivätkä päät painuneet, Marjamäki kiitteli.

Hännikäinen syötti Schroederin osuman toisessa erässä ja sai itsekin hanat auki kolmannessa. Tehopisteet olivat miehen ensimmäiset KHL:ssä ja syntyivät kuudennessa ottelussa. Hyökkääjä alkaa pitkän pelaamattomuuden jäljiltä päästä iskuun.

-Tämä oli meiltä todella hyvä peli ja valtava voitto. Oli tietysti hienoa tehdä maali ja saada ensimmäiset tehopisteet, mutta tärkeintä oli joukkueen suoritus ja voitto. Nämä olivat todella isot kaksi pistettä meille, Hännikäinen sanoi.

-Oma pelaaminen tuntuu koko ajan paremmalta. En ollut pelannut kymmeneen kuukauteen, mutta nyt alkaa tuntua taas siltä, että olen jääkiekkoilija. Jalat alkavat löytyä, hyökkääjä virnisti.

Myös Sami Lepistö sai tämän kauden pistetilinsä auki, kun Jokerit siirtyi 3-1-johtoon. Lepistön siniviivaveto muutti suuntaa Anttilasta ja sujahti maaliin. Hännikäisen tavoin toinen jokerikasvatti on pääsemässä iskuun ennen kauden huipennusta. Tekeminen oli lauantaina laadukasta molemmissa päissä kaukaloa.

-Lepistö on kokenut pelaaja ja tiedämme, mitä häneltä saamme. Pidin paljon hänen alivoimapelaamisestaan tänään ja etenkin lopusta, kun pelasimme viidellä kuutta vastaan. Tavoitteemme on, että hän ja Hännikäinen ovat parhaassa iskussaan runkosarjan loputtua, Marjamäki totesi.

Janis Kalnins otti 22 torjuntaa illan aikana, mutta kovin kovaan helteeseen latvialainen ei joutunut. Joukkue hänen edessään pelasi vahvasti ja sai isosta voitosta rutkasti itseluottamusta. Sama rytmi halutaan pitää yllä tulevissa kamppailuissa.

-Tasaisuus pitää löytyä. Haluamme pelata tällä tavalla joka ilta oli vastassa kuka tahansa, Hännikäinen linjasi.

Jokerit jatkaa pelejä maanantaina kotikaukalossa, kun vieraaksi saapuu idässä toisena oleva Avangard Omsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021