TsSKA nipisti lopussa ohi – ”Käsijarru oli päällä”

Jokerit lähti kolmanteen erään maalin johtoasemassa TsSKA Moskovaa vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan hallitsevalle KHL-mestarille. Aivan parastaan Jokerit ei koneestaan irti saanut sunnuntaina.

Jokerit – TsSKA Moskova 2-4 (1-1, 1-0, 0-3) (Tilastot KHL.ru)

TsSKA sai peliin salama-alun, kun jo 57 sekunnin pelin jälkeen kiekko oli helsinkiläisten verkossa. Viisikkopeli petti ja Anton Slepishev pääsi helposti läpiajoon. Moskovalaisten paras pistemies ei erehtynyt, vaan teki kauden neljännen maalinsa.

Jokerit sai nopeasti juonen päästä kiinni takaiskun jälkeen ja jo ajassa 5.38 syntyi tasoitus. Brian O’Neill ja David Sklenicka alustivat ja Jesse Joensuu ohjasi maalin edessä kauden avausosumansa. Joensuu on aloittanut kauden väkevästi, sillä neljästä pelistä hänellä on tehot 1+3=4.

Janis Kalnins oli erinomainen tolppien välissä ja pelasti monia vaaranpaikkoja. Latvialainen pelasi kauden toisen ottelunsa, eikä pelintuntuman puutteen näkymisestä ollut tietoakaan. Erityisesti Maksim Maminin läpiajon pysäyttäminen toisessa erässä oli Jokereiden kannalta elintärkeää.

Jokerit hoiti tehtävänsä alivoimalla ja osui lopulta myös ylivoimalla toisessa erässä. Eeli Tolvanen ja Mikko Lehtonen alustivat ja jälleen Aleksandr Sharjtshenkovin ohittamiseen tarvittiin ohjausta. Siinä onnistui Veli-Matti Savinainen, jolle maali oli Joensuun tapaan kauden ensimmäinen.

Kolmanteen erään hallitseva KHL-mestari tuli vahvasti ja Sergei Andronov onnistui tasoituksessa heti avausminuuteilla. Jokerit ei aivan päässyt parhaaseensa sunnuntaina huippujoukkuetta vastaan ja joutui aivan lopussa takaa-ajajaksi, kun Andrei Svetlakov rusikoi kiekon lähietäisyydeltä verkkoon.

Helsinkiläisillä oli vielä mahdollisuutensa tasoittaa kamppailu, mutta TsSKA selvisi pälkähästä. Pisteet matkasivat Moskovaan lopulta lukemin 4-2, kun viimeinen osuma syntyi tyhjiin. Samalla katkesi Jokereiden kolmen ottelun voittoputki.

-Pelin pienet voittavat asiat ratkaisivat. Vastustaja oli niissä parempi, emmekä me olleet niin hyviä kuin pitäisi tällaista huippujoukkuetta vastaan. Vaikka johdimme, tuntui että joku käsijarru oli päällä. Se pitää analysoida tarkemmin. Vastustaja oli tänään parempi, päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi.

Jokerit jatkaa kautta seuraavaksi vieraskiertueella, kun tiistaina vastassa on Avangard Omsk, torstaina Severstal Tsherepovets ja lauantaina Lokomotiv Jaroslavl. Kotona pelataan jälleen tiistaina 6.10. ja vieraana on Spartak Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021