TsSKA hyödynsi Jokereiden virheet – ”Huolimattomuus maksoi”

Jokerit oli lähellä täyttä pistepottia TsSKA Moskovan vieraana vuoden 2021 ensimmäisessä ottelussaan, mutta vastustaja hyödynsi helsinkiläisten virheet kovalla kädellä.

TsSKA Moskova - Jokerit ja. 5-4 (1-1, 3-1, 0-2, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit pelasi todella vahvan ensimmäisen erän ja otti johdon ylivoimalla, kun Jordan Schroeder iski kauden 11. osumansa komeasta Brian O’Neillin tarjoilusta. TsSKA oli alussa vielä joulutunnelmissa ja vieraat olisivat hyvin voineet kasvattaakin johtoaan.

Kotijoukkue tuli avauserän lopussa tasoihin, mutta heti toisen alussa O’Neill ohjasi Jesse Joensuun syötön maaliin ja Jokerit pääsi takaisin kuskin paikalle. Harmittavasti johto suli jälleen virheen seurauksena. Sekä ensimmäisessä että toisessa takaiskussa kiekko menetettiin omassa päässä liian helposti.

-Tulimme peliin hyvin ja pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen kympin, jonka aikana teimme maalinkin. Sen jälkeen jäähyt sotkivat vähän rytmiämme ja vastustaja tasoitti, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Toinen erä aloitettiin taas hyvin, mutta sitten tuli musta minuutti. Olimme aika isona osallisena tänään vastustajan maaleihin. Ne (virheet) pitää saada karsittua pois, päävalmentaja jatkoi.

TsSKA oli toisessa erässä äärimmäisen tehokas ja otti nopeaan tahtiin 4-2-johdon. Missään vaiheessa Jokerit ei ollut pelillisesti vaikeuksissa lännen ykkösen kanssa, mutta maalipaikoissa vastustaja oli vuoden ensimmäisessä pelissä terävämpi.

Päätöserässä nähtiin vierailta upea kiri, kun ensin Viktor Lööv ja perään Schroeder nostivat Jokerit voittotaisteluun. Amerikkalaisen osuma syntyi jälleen ylivoimalla, joka oli tuhoisalla päällä. Kolmella yrityksellä Jokerit teki kaksi osumaa.

-Kolmannessa erässä tapettiin kaksi alivoimaa ja pystyttiin sen jälkeen nousemaan TsSKA:n tasoista joukkuetta vastaan kahden maalin takaa tasoihin. Mahdollisuudet oli ottaa kaksikin pistettä, mutta pieni kiekollinen huolimattomuus maksoi meille tänään, Marjamäki mietti.

-Neljä tehtyä maalia TsSKAa vastaan vieraissa on hyvä asia, hän lisäsi.

Viihdyttävä taistelu venyi jatkoajalle, jossa TsSKA onnistui kaivamaan voiton. Jokereille yksi piste oli tyhjää parempi, mutta oma huolimattomuus jäi harmittamaan.

-Peli aaltoili vähän liikaa, emmekä yksilötasolla päässeet ihan siihen, mitä olisi tarvittu huippupelin voittamiseen. Tälläkin pelillä olimme lähellä voittoa, joten kyllä tämä uskoa antaa, mutta pieniä asioita pitää vielä parantaa, Marjamäki summasi.

Anders Lindbäck aloitti Jokereiden maalilla kuudennen peräkkäisen ottelunsa, mutta joutui loukkaantumisen vuoksi sivuun kolmannessa erässä. Janis Kalnins otti ruotsalaisen paikan ja pelasi ensimmäisen kerran sitten joulukuun puolivälin. Lindbäckin vamman vakavuudesta ei välittömästi ottelun jälkeen ollut tarjolla lisätietoa.

Kahden pelin vieraskiertue päättyy tiistaina Sotshin vieraana. Ottelu alkaa tämän päivän tapaan klo 16.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021