Traktorin pudotuspelihaaveet ohuttakin ohuemmat

Itäisen konferenssin Traktor Tsheljabinskin haaveet pudotuspelipaikasta ovat käytännössä menneet. Kun seitsemän peliä runkosarjaa on jäljellä, eroa playoff-viivaan on kymmenen pistettä.

Tsheljabinsk on yksi Venäjän parhaista jääkiekkohautomoista, josta maailmalle ovat ponnistaneet mm. NHL-tähdet Jevgeni Kuznetsov ja Jevgeni Dadonov. Menestystäkin on tullut, mutta Gagarin Cupin mestaruutta seurassa ei ole päästy juhlimaan. Petri Kontiola johdatti joukkueen finaaleihin keväällä 2013 ja viisi vuotta myöhemmin Traktor hävisi konferenssifinaaleissa Ak Bars Kazanille.

Tämä kausi lähti nihkeästi liikkeelle, eikä kurssia ole saatu korjattua. Päävalmentajana aloittanut Peteris Skudra sai lähteä marraskuun alussa ja tilalle palkattiin suomalaisille tuttu Vladimir Jurzinov junior. Hän toi seuraan maalivahtivalmentajakseen Ari Moisasen, joka työskenteli Jokereissa viime keväänä.

Valmentajavaihdoksista huolimatta Traktor ei ole saanut kurssiaan käännettyä. Joulukuun siirtorajalla tehtiin myös pelaajamuutoksia, kun mm. puolustaja Jesse Virtanen siirtyi Ak Barsiin. 

Joulukuun puolivälistä tammikuun puoliväliin Traktor voitti 11 pelistään seitsemän ja jäi vain kahdesti pisteittä, mutta sitten vire katkesi. Tiistain Jokerit-peliä edeltäneestä viidestä pelistä on tullut neljä tappiota. Sijoitus idän jumbona vaikuttaa sinetöidyltä, sillä eroa seuraavaan joukkueeseen eli Neftehimikiin on viisi pistettä.

Traktorin paras pistemies on tshekki Lukas Sedlak, joka on tehnyt 50 peliin tehot 19+15=34. Hän on koko KHL:n maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla. Kolme edellistä kautta Columbus Blue Jacketsin NHL-ryhmässä pelannut Sedlak on todella liukas luistelija, jolla on myös paljon ratkaisuvoimaa. 

Puolustuksessa selkeä kiekollinen johtaja Virtasen lähdön jälkeen on ollut Nick Bailen, joka oli kaksi kuukautta sivussa alkukaudesta. Hän on tehnyt 29 pelissä 8+14=22 pistettä ja on vähäisestä pelimäärästä huolimatta joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja. 

Viime peleissä Traktorin maalia on vartioinut Stanislav Galimov, joka hankittiin seuraan Metallurgista joulukuussa. Hän on Moisaselle tuttu Ak Bars -vuosilta, jolloin kaksikko työskenteli yhdessä idän suurseurassa. Traktorin toinen maalivahti on Ivan Fedotov.

Jokerit ja Traktor ovat kohdanneet kymmenen kertaa KHL:ssä ja helsinkiläiset ovat ottaneet peräti yhdeksän voittoa näistä otteluista. Tämän kauden ensimmäinen välienselvittely päättyi Tsheljabinskissä vieraiden 5-2-voittoon. Veli-Matti Savinainen viimeisteli kamppailussa kaksi osumaa.

Tiistai-illan kamppailu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021