Traktor saapuu kylään Pulkkisen johdolla

Teemu Pulkkinen ja Traktor kukistivat sarja-avauksessaan Sibirin jatkoajalla 3-2. Kuva: KHL

Jääkiekkokaupunki Tsheljabinskin ylpeys haluaa epätoivoisesti takaisin itäisen konferenssin kärkitaistoihin. Kahden vuoden tauon jälkeen päävalmentajaksi viime kaudeksi palannut Anvar Gatijatulin sai jo pienen ryhtiliikkeen aikaan, mutta lisää tarvitaan.

Gatijatulinin vahtivuorolla Traktor eteni itäisen konferenssin finaaleihin keväällä 2018. Sen jälkeen on tullut muiden miesten alaisuudessa yksi playoff-paikka ja yksi mahalasku. Kuten sanottua, viime kausi antoi jo merkkejä paremmasta. Kiekkokaupungissa janotaan menestystä.

Traktor kiinnitti kevään ja kesän aikana hyökkäykseensä mm. Teemu Pulkkisen sekä Lokomotiv-kapteeni Vladimir Tkatshjovin. Puolustajat Lawrence Pilut, Nick Bailen sekä hyökkääjät Tomas Hyka ja Lukas Sedlak jatkavat seurassa. Niin tekee myös ykkösvahti Roman Will. Ulkomaalaisvahvistusten paikat ovat näin ollen täynnä. Ottawan farmista kotiin naarattiin oman kylän poika Vitali Abramov, joten hyökkäys on vahvistunut merkittävästi viime kaudesta.

Puolustuksessa Pilut ja Bailen ovat kiekolliset johtajat. Hyvä haku oli Ak Barsissa pelannut Albert Jarullin, joka tekee takuuvarmaa ja laadukasta työtä illasta toiseen. Tolppien välissä tshekki Williä kirittää Emil Garipov. Traktorin maalivahtivalmentaja on toista kauttaan Simo Vehviläinen.

Harjoituskaudella Traktor pelasi kahdeksan ottelua ja voitti niistä kuusi. Vain kerran joukkue hävisi varsinaisella peliajalla. Myös sarja-avaus sujui tasaisissa merkeissä perjantaina, kun Sibir kaatui kotikaukalossa jatkoajalla 3-2. Pulkkinen syötti voittomaalin, jonka viimeisteli Bailen .

Traktor kuuluu ennakkokaavailuissa kivikovan itäisen konferenssin parempaan keskikastiin. Kotietu olisi joukkueelta varmasti hyvä suoritus runkosarjassa. Materiaali on laadukas, muttei aivan yllä jättiseurojen Ak Barsin ja mestari Avangardin tasolle. Jokaisella vastustajalla on joka tapauksessa täysi työ ottaa tsheljabinskiläisiltä pisteitä.

Jokereiden ja Trkatorin välinen ottelu alkaa maanantaina klo 18.30. Liput kotiavaukseen ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Traktorin kokoonpano sarja-avauksessa:

40 Sergei Kalinin - 19 Vladimir A. Tkatshjov - 6 Teemu Pulkkinen
88 Nikita Tertishni - 11 Lukas Sedlak - 38 Tomas Hyka
17 Vjatsheslav Osnovin - 28 Aleksei Bivaltsev - 85 Vitali Abramov
54 Kirill Kapustin - 23 Andrei Stas - 8 Jegor Fatejev
45 Mihail Gorjunov-Rolgizer

20 Lawrence Pilut - 33 Albert Jarullin
72 Sergei Telegin - 55 Nick Bailen
89 Ilja Karpuhin - 44 Jevgeni Kulik
21 Aleksandr Kirpitshnikov

35 Roman Will (77 Emil Garipov)