TPS-Jokerit 1-7: #TurunValtaus päättyi täystyrmäykseen

Jokerit otti kauden toistaiseksi suurimman voittonsa Turussa lauantaina TPS:n vieraana kaatamalla isännät lukemin 7-1. Ladislav Nagy herkutteli tehoilla 3+1 ja Teuvo Teräväinen 0+3 HK-Areenassa, jonne oli saapunut 1200 fania. Tuore vahvistus Broc Little teki kaksi maalia.

Turkuun matkasi huimat 1200 jokerifania ja omatoimimatkalaiset päälle. He saivat ottelulle upean alun, kun vieraat johtivat kymmenen minuutin kohdalla jo kolmella maalilla. Todellisuudessa alku oli tasaisempi kuin numerot näyttävät, mutta Jokerit oli tehokas maalipaikoissaan.

Ensimmäinen osuma syntyi kuuden minuutin jälkeen, kun Steve Moses harhautteli tiensä maalille. Irtokiekkoon ehti ensimmäisenä tuorein jokerivahvistus Little, joka luuti 1-0-lukemat taululle. Little pääsi näin heti debyytissään maalin makuun.

Puolitoista minuuttia myöhemmin oli kolmosketjun vuoro rynniä kohti Fredrik Norrenan maalia. Jani Ridan ja Jarkko Ruudun esityöstä Ben Walter pääsi sutimaan toisen osumansa jokeripaidassa ja vieraat 2-0-karkumatkalle.

Jälleen kello kävi puolitoista minuuttia, kunnes Jokerit osui kolmannen kerran. Tällä kertaa ylivoimapelissä. Osuman viimeisteli Nagy, joka ohjasi Teuvo Teräväisen siniviivalaukauksen ohi Norrenan. Toisen yläkatsomopuoliskon miehittäneet punakeltaiset juhlivat osumia juuri niin riehakkaasti kuin pitkän kestäneen stoge- ja dösämatkan odottelun jälkeen saattoi kuvitella.

Toisen erän alkupuoliskolla vieraiden ylivoima jatkoi tehokasta pelaamista. Nagy onnistui kahdesti ja nosti kauden maalimääränsä seitsemään. Syötöt osumiin tarjoili jälleen Teräväinen, jonka pistelukema kuudessa pelissä nuorten MM-kisojen jälkeen on huima 2+12=14.

Kuusi minuuttia ennen erän loppua syntyi vielä yksi osuma. Sen viimeisteli Niko Peltola suoran hyökkäyksen päätteeksi ja puolustaja pääsi juhlimaan toista osumaansa jokeripaidassa. Syötöt tarjoilivat Riku Hahl ja Steve Moses.

Kolmannen erän ainokaisen viimeisteli Little, jonka Nagy vapautti keskialueella pitkällä syötöllä läpiajoon. Amerikkalaislaituri ei ratkaisuaan arponut, vaan laukoi läheltä kiekon maalin kattoon ohi TPS-maalille kolmanteen erään vaihdetun Ville Hostikan.

Jokerimaalissa Leland Irvingillä ei kovin pahoja paikkoja ottelun alkua lukuun ottamatta ollut. Kanadalainen oli lähellä nollapeliä, mutta se murskaantui ottelun viimeisellä minuutilla. Se olikin ainoa tahra muuten täydellisessä illassa.

Illan kiivain kaksintaisto nähtiin Antti Tyrväisen ja TPS-pakki Markus Palmrothin välillä. Vielä toisessa erässä linjamiehet ehtivät parivaljakon väliin, mutta kolmannen erän lopussa veljekset pääsivät toisiinsa käsiksi. Tyrväinen vei pistevoiton ja sai punakeltaisen katsomonosan villiintymään.

Jokerit jatkaa kauttaan vasta ensi viikon lauantaina, jolloin joukkue matkaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Kotona pelataan seuraavan kerran tiistaina 4. helmikuuta, kun vieraaksi saapuu JYP.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020