”Tosi mukava päästä remmiin”

Tuore Suomen mestari Atte Ohtamaa valmistautuu parhaillaan MM-kisoihin. Niiden jälkeen hän suuntaa Helsinkiin uusiin ympyröihin.

Oulussa puhelimeen vastaa energiaa pursuava jääkiekkoilija. Kevät on sujunut tähän asti niin hyvin kuin se vain olisi voinut. Liigassa mestaruuden voittanut Ohtamaa tähtää seuraavaksi Leijonien riveissä MM-menestykseen. Ensimmäinen koitos odottaa lauantaina Minskissä.

Kotikonnuillaan Ohtamaa ehti vielä Tukholman EHT-turnauksen jälkeen käydä hoitamassa asioita kuntoon ja viettämässä aikaa läheistensä kanssa ennen kolmen viikon kisarupeamaa.

-On täällä pikkuhiljaa juhlat juhlittu. Paluu arkeen on koittanut, Ohtamaa naurahtaa käytyään sitä ennen tarkastamassa Pojan kunnon Kärppien toimistolla.

Katseet alkavat olla tiukasti Minskissä, jonne maajoukkue matkustaa tänään keskiviikkona. Leijonissa Ohtamaa on ehtinyt esiintyä kahdella viime kaudella ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa MM-kaukaloihin. Hieno palkinto pitkästä ja määrätietoisesta työstä.

-Totta kai fiilikset ovat tosi hienot. Kyseessä on sellainen tapahtuma, jota on aina seurannut. Pienen pojan unelma toteutuu, kun pääsee nyt Leijona-paitaa kantamaan MM-jäille, Ohtamaa tunnelmoi.

Kärpissä voitettu mestaruus ei tyhjentänyt 26-vuotiaan puolustajan tankkia. Nälkää riittää edelleen ja Liigan kultamitali toi sitä kenties jopa lisää.

-Siitä sai niin paljon positiivista energiaa, sellaisen ekstrabuustin, joten oli tosi mukava jatkaa kautta, hän kuvailee.

-Pelejä oli hyvä jatkaa jo Ruotsin-turnauksessa, vaikka tilanne oli hieman erilainen. Finaaleissa pelattiin seitsemän peliä samaa joukkuetta vastaan ja nyt eteen tuli uusia naamoja.

Ohtamaa ei ollut tähti juniori-iässä ja ponnisti Kärppien Liiga-ryhmään lopulta seuran juniorien ja Mestiksen kautta. Määrätietoisella tekemisellä hän on vuosi toisensa jälkeen kehittynyt pelaajana ja ansainnut lisää vastuuta, jota on myös kantanut menestyksekkäästi. B-junioreihin siirryttäessä Ohtamaa ei mahtunut kuin Kärppien C-nuoriin yli-ikäisenä. Tämän hetken tilanne on loistava osoitus pelaajan luonteesta.

-Uskon siihen, että jokapäiväinen työ ja hetkessä kiinni pysyminen poikivat tuloksen, jos ovat poikiakseen, Ohtamaa kiteyttää.

-MM-kisoihin lähdetään pelaamaan omaa peliä ja niillä vahvuuksilla, joiden ansiosta sinne on valittukin. Totta kai sielläkin halutaan menestyä, niin kuin Leijonat aina arvokisoissa.

-Tulevina vuosina tavoitteena on saada vielä enemmän kokonaisvaltaisuutta omiin otteisiin, Ohtamaa vielä lisää. Hänet tunnetaan nimenomaan pelaajana, joka hoitaa puolustusvelvoitteet mallikkaasti ja on myös kiekollisena luotettava.

Toivottavasti menestyksekkäiden MM-kisojen jälkeen edessä on valmistautuminen seuraavaan haasteeseen. KHL ja Jokerit olivat tässä vaiheessa Ohtamaalle oikea yhdistelmä. Hän tiesi jo pidemmän aikaa, että juuri tämän kauden jälkeen on aika vaihtaa maisemaa.

-Tuntui jo silloin, kun tein edellisen sopimuksen Kärppien kanssa, että olisi kiva nähdä jotain uutta sen jälkeen. Vielä, kun tämä kausi päättyi näin hyvin, on hienoa lähteä uusiin haasteisiin, Ohtamaa kertoo.

-Tosi hyvillä mielin ja mielenkiinnolla odotan tätä uutta juttua. Suomalaisella joukkueella on aina mahdollisuudet menestyä ja siihen uskon myös meidän kohdalla Jokereissa. Tosi mukava päästä mukaan remmiin.