Torstai-illan taistoon tällä ryhmällä

Jokerit päättää kolmen ottelun vieraskiertueensa tänään Nizhni Novgorodissa klo 19.00 alkavassa ottelussa Torpedoa vastaan. Testi on kova, sillä venäläisjoukkue on tunnetusti kova kotonaan.

Jokerit on ottanut kahdesta ensimmäisestä vieraskiertueen kamppailusta kolme pistettä. Tiistaina kaatui Ak Bars Kazan 3-2 ja helsinkiläiset saivat arvokkaan päänahan viime kauden mestarista. Janis Kalnins pysäytti 31 kiekkoa ja jatkaa tänään maalissa.

Maalinteossa tiistaina onnistuivat Karl Stollery, John Norman ja Alex Grant. Ruotsalaishyökkääjä Norman nousi samalla tehoihin 8+6=14 eli helsinkiläisten parhaaksi pistemieheksi ja maalintekijäksi. Tänään sentteri kohtaa vanhan joukkueensa, sillä Norman edusti Torpedoa kaudella 2016-17 ennen siirtoaan Jokereihin.

Ainoa muutos kokoonpanoon on Tomi Mäen paluu kolmosketjun laitaan Steve Mosesin ja Sakari Mannisen rinnalle. Näin ollen Henri Ikonen on terveenä katsomon puolella. Loukkaantumisten takia tänään eivät pelaa Oliver Lauridsen, Eemeli Räsänen ja Peter Regin.

Jokerit on ottanut pisteitä kaikissa tämän kauden seitsemässä vierasottelussaan ja lähtee jatkamaan putkea tänään. Torpedo taas on ollut totutun vahva Nagorni Arenassaan alkukaudesta, sillä joukkue on voittanut 11 kotipelistään kahdeksan ja on näin KHL:n toiseksi paras kotijoukkue.

Viidessä viime pelissä Torpedon kone on yskinyt, sillä niissä jokaisessa on tullut tappio, kahdesti varsinaisella peliajalla ja kolmesti jatkoajalla tai rankkareilla. Joukkueen edellinen peli oli lauantaina, jolloin Spartak Moskova haki pisteet luvuin 3-1 Nizhni Novgorodista.

Torpedoa pitkään valmentanut Peteris Skudra ei ole enää joukkueen peräsimessä, vaan ex-jokerihyökkääjä David Nemirovsky otti komennon täksi kaudeksi. Uusista vahvistuksista ruotsalaispakki Philip Holm (3+7=10) ja amerikkalaishyökkääjä Andy Miele (5+5=10) ovat kuuluneet joukkueen parhaimmistoon.

Torpedo siirtyi täksi kaudeksi itäiseen konferenssiin, jossa se pelasi ennen Jokereiden liittymistä KHL:ään. Sijoitus idässä on tällä hetkellä seitsemäs, joten playoff-paikka on tiukasti haarukassa. Torpedo totuttiin näkemään kevään peleissä viime vuosina myös lännessä.

Jokerit on vienyt keskinäiset ottelut runkosarjassa Torpedoa vastaan 6-2 KHL-aikana, kun taas kevään 2016 playoff-sarjan venäläisjoukkue otti nimiinsä voitoin 4-2. Viime kaudella molemmat voittivat kotonaan, kun Jokerit oli Helsingissä parempi luvuin 4-2 ja Torpedo kotonaan 3-2.

Illan ottelu alkaa klo 19.00 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano: 

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
14 Tomi Mäki – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Torpedon kokoonpano:

27 Denis Parshin – 21 Andy Miele – 18 Mihail Varnakov
55 Robert Sabolic – 42 Dmitri Semin – 91 Andrew Calof
98 Danil Verjajev – 83 Kirill Urakov – 12 Anton Shenfeld
25 Nikita Setdikov – 58 Daniil Iljin – 95 Denis Shurakov
15 Dmitri Markovin

8 Denis Barantsev – 74 Mihail Orlov
52 Philip Holm – 24 Anton Voltshenkov
23 Juri Sergijenko – 89 Dmitri Korobov
19 Dmitri Rodionithsev

90 Andrei Tihomirov (72 Denis Kostin)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019