Torpedon kotiluolaan tällä kokoonpanolla

Jokerit hakee kahdeksatta peräkkäistä voittoaan, kun joukkue kohtaa Torpedo Nizhni Novgorodin vieraskaukalossa keskiviikkoillan ottelussa. Helsinkiläisten maalilla pelaa Anders Lindbäck. Kokoonpanoon nousevat Otto Leskinen ja Henri Ikonen.

Kahden ottelun vieraskiertue alkoi maanantaina Jaroslavlissa, jossa kaatui viime kevään peikko Lokomotiv tyylikkäästi 4-1. Hannes Björninen ja Nicklas Jensen iskivät kaksi maalia mieheen ja Lindbäck pysäytti 29 laukausta. Brian O’Neill jatkoi pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Näissä kamppailuissa amerikkalainen on koonnut tehot 0+6=6.

Alex Grant jätti pelin kesken maanantaina eikä ole tänään kokoonpanossa. Hänen paikkansa ottaa Otto Leskinen. Hyökkäyksessä Henri Ikonen korvaa Markus Hännikäisen. Muuten miehistö on sama kuin Jaroslavlissa. Grantin lisäksi loukkaantuneina ovat Kalle Kossila ja Henrik Haapala.

Jokerit on nyt pisimmässä voittoputkessaan sitten syksyn 2017, jolloin joukkue kairasi seurahistoriaa muodostaneet 15 voittoa peräjälkeen. Tämän illan testistä on joka tapauksessa syytä odottaa haastavaa, sillä Torpedo on tunnetusti yksi KHL:n parhaista kotijoukkueista pienessä Nagorni Arenassaan, jossa Jokeritkin on joutunut taipumaan kolmella edelliskerralla. 

Nizhni Novgorodin ylpeydelle peli on tärkeä. Tappioita on tullut kolme peräjälkeen, viimeisin lauantailta Lokomotivin vieraana. Viime viikolla joukkue taipui myös Jokereiden käsittelyssä viihdyttävässä kamppailussa Hartwall Arenassa, kun isännät olivat parempia voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 5-4.

Tämän illan peli on Jokereille viides yhdeksään päivään. Toistaiseksi joukkue on vaikuttanut energiseltä ja maanantainakin jalka pysyi hyvin kaasulla loppuun asti. Pienen energiaedun Torpedo joka tapauksessa saa, sillä sen edellinen ottelu on lauantailta.

Keskiviikkoillan näytös alkaa klo 19.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata discovery+-palvelun kautta. Kamppailun selostaa Juhavaltteri Salminen.

 

Jokereiden kokoonpano:

13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Torpedon kokoonpano:

11 Kenny Agostino – 29 Marek Hrivik – 88 Damir Zhafjarov
82 Ivan Tshehovitsh – 51 Andy Miele – 72 Daniel Zaar
12 Anton Shenfeld – 14 Aleksei Drobin – 27 Sergei Gontsharuk
98 Danil Verjajev – 83 Kirill Urakov – 97 Artur Tjanulin
10 Ilja Fedotov

8 Theodor Lennström – 74 Mihail Orlov
75 Zijat Paigin – 77 Jegor Martinov
96 Mark Marin – 34 Pavel Turbin
24 Aleksandr Pelevin

90 Andrei Tihomirov (52 Pjotr Kotshetkov, 30 Aleksei Murigin)