Torpedo takaisin lännessä Jokereiden ja muiden kiusana

Aleksei Murigin selätti syövän ja palasi täksi kaudeksi KHL:ään Torpedon riveissä. Kuva: KHL

Torpedo Nizhni Novgorod on KHL:n joukkuemäärän muuttuessa ollut viime vuosina se joukkue, joka on vaihtanut konferenssia tarpeen niin vaatiessa. Nyt joukkue nähdään jälleen samassa divisioonassa Jokereiden kanssa.

Torpedo siirtyi takaisin läntiseen konferenssiin, kun Admiral Vladivostokin paluu sarjaan toteutui. Idässä joukkue eteni viime kaudella pudotuspeleihin, mutta jäi ensimmäiselle kierrokselle. Ex-jokerihyökkääjä David Nemirovsky jatkaa seuran päävalmentajana. 

Tykkikauden ja KHL:n pistepörssissä kolmanneksi sijoittuneen hyökkääjä Damir Zhafjarovin tilannetta jännitettiin pitkälle kesään. NHL:stä osoitettiin kiinnostusta, mutta lopulta mieleinen tarjous jäi saamatta. Näin ollen Zhafjarov pelaa tälläkin kaudella Torpedon riveissä, mikä on loistava uutinen seuralle.

Odotettu mutta silti iso menetys oli puolustaja Chris Widemanin lähtö Montrealiin. Hän oli viime kaudella KHL:n pakkien pistepörssin ykkönen tehoin 9+32=41. Korjaavaksi hankittiin ruotsalainen Theodor Lennström, jolla on valtaisat saappaat täytettävänään. Pisteiden puolesta Lennström on aloittanutkin tyydyttävästi, sillä kuuteen peliin tehoja on tullut 1+3=4.

Hyvät MM-kisat Slovakian paidassa ja muutenkin erinomaisen viime kauden pelannut Marek Hrivik naarattiin Torpedon keskikaistalle Ruotsista. Leksandia edustanut hyökkääjä voitti viime kaudella SHL:n pistepörssin ja valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tämän kauden kuudessa ottelussa Hrivik on tehtaillut 2+3=5 pistettä ja on Torpedon tehokkain pelaaja.

Upea tarina löytyy Torpedon maalilta, sillä 34-vuotias Aleksei Murigin palasi täksi kaudeksi KHL:ään taisteltuaan sitä ennen syöpää vastaan. Kokenut maalivahti sai diagnoosin tammikuussa vuonna 2019 ja on nyt toipunut takaisin pelikuntoon. Murigin on pelannut tällä kaudella jo kahdessa ottelussa Torpedon riveissä. Hän antoi kesällä hienon haastattelun KHL:n verkkosivuille tilanteestaan.

Torpedon kausi on alkanut kaksijakoisesti, sillä kuudesta ottelusta saldona on kolme voittoa ja kolme tappiota. Pisteet joukkue on ottanut Ak Barsilta, Sotshilta ja SKA:lta, tappiot ovat tulleet Vitjazille, Sibirille ja viimeksi tiistaina Dinamo Riialle vieraskaukalossa.

Jokereiden ja Torpedon välinen historia KHL:ssä on värikäs ja pärähti kunnolla käyntiin kevään 2016 pudotuspeleissä, joissa ei vältytty likaisiltakaan otteilta. Viime vuosina joukkueet ovat vääntäneet runkosarjassa viihdyttäviä kamppailuja, joissa maaleja on syntynyt kiitettävään tahtiin. Runkosarjapeleissä Jokerit on ottanut kymmenen voittoa ja Torpedo kuusi.

Torstai-illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Torpedon kokoonpano 14.9. Dinamo Riika -pelissä:

82 Ivan Tshehovitsh - 51 Andy Miele - 88 Damir Zhafjarov
11 Kenny Agostino - 29 Marek Hrivik - 72 Daniel Zaar
12 Anton Shenfeld - 13 Artjom Mihejev - 27 Sergei Gontsharuk
18 Mihail Varnakov - 83 Kirill Urakov - 10 Ilja Fedotov
14 Aleksei Drobin

8 Theodor Lennström - 74 Mihail Orlov
75 Zijat Paigin - 96 Mark Marin
15 Georgi Misharin - 34 Pavel Turbin
24 Aleksandr A. Pelevin

30 Aleksei Murigin (52 Pjotr Kotshetkov)