Torpedo odottaa torstaina – ”Mahdollisuus tehdä tästä hyvä kiertue”

Joukkue matkasi tiistain Ak Bars -voiton jälkeen Kazanista Nizhni Novgorodiin, jossa vieraskiertue päättyy torstaina. Geoff Platt odottaa intensiivistä iltaa yhdessä KHL:n vaikeimmista vieraskaukaloista.

Jokerit peittosi viime kauden mestari Ak Barsin 3-2 tiistaina isossa ottelussa, joka antoi vieraille paljon itseluottamusta. Keskiviikkona Nizhni Novgorodissa hotelissa päivään heräili joukko hyväntuulisia jääkiekkoilijoita.

-Pelasimme mielestäni erittäin tasaisen ottelun koko 60 minuuttia, mikä on ollut viime aikoina meille pieni ongelma. Eilinen osoitti, kuinka hyvin joukkue omistautui pelisuunnitelmalle, Platt kiteytti.

-Suoritus ja tulos olivat ehdottomasti iso buusti meille. Ottelu oli vaikea, joten voimme olla ylpeitä siitä tyylistä, jolla pystyimme pelaamaan. Se oli hyvin lähellä sitä, miten playoffseissa pitää aikanaan pelata, hyökkääjä jatkoi.

Jokereiden johtoasema kääntyi toisen erän lopussa ja kolmannen alussa 1-2-tappiotilanteeksi, mutta penkillä asia käsiteltiin rauhallisesti. Platt aisti joukkueesta, että ilta päättyy vielä hyvin. Jokerit pystyikin rummuttamaan vahvaa hyökkäyspeliä koko kolmannen erän loppupuoliskon ja sai palkinnon työstään.

-Mielestäni meillä oli momentum suuren osan ajasta toisen erän toisella puoliskolla. Vaikka he tekivät tasoituksen, me hallitsimme enemmän kiekkoa ja jatkoimme siitä kolmannessa erässä, Platt kertasi.

-Itseluottamuksemme hyökkäysalueella oli korkealla tasolla ja tuntui siltä, että jossain vaiheessa teemme maalin tai maaleja. Olo ei ollut sellainen, että vain yritämme tehdä maalin.

Hienon illan nollaus pitää tapahtua nopeasti, sillä torstaina edessä on kiivas taisto pienessä Nagorni-hallissa, jossa meteli voi olla korvia huumaava. Plattille paikka on tuttu, sillä hän on 11 kauden KHL-pelaajalla ehtinyt vierailla kaupungissa monta kertaa.

-Otamme positiivisen fiiliksen eiliseltä, ja samaan aikaan tiedostamme, että Torpedo on todella haastava vastustaja etenkin kotonaan. Meillä on mahdollisuus tehdä tästä erittäin hyvä vieraskiertue ottamalla kaksi pistettä huomenna, Platt suuntasi katseita torstaille.

Monta vuotta Torpedoa valmentanut Peteris Skudra jätti seuran ennen tätä kautta, joten vastustaja on kokenut ison muutoksen. Jokerikannattajiakaan ei tarvitse erikseen muistuttaa, millaista jääkiekkoa Torpedo pelasi Skudran aikana. Nyt puikoissa on ex-jokerihyökkääjä David Nemirovsky, jonka alaisuudessa joukkue on itäisessä konferenssissa tällä hetkellä seitsemäntenä.

-He pelasivat pitkään sitä yhden tyylin jääkiekkoa. On mielenkiintoista nähdä, miten he pelaavat nyt, koska juuri sen tyylin takia he ovat olleet erittäin vaikea vastustaja kotonaan. Huomista odottaa innolla, koska pelit Torpedoa vastaan tässä hallissa ovat todella intensiivisiä ja haastavia. Sellaisissa on aina hienoa pelata, Platt fiilisteli.

Kanadalaishyökkääjän mukaan Jokereiden ei tarvitse omassa pelissään tehdä muutoksia Torpedon varalle. Alku on kuitenkin tärkeä, jottei kotijoukkue saa hurmosta päälle ensimmäisissä vaihdoissa.

-He aloittavat kotona yleensä vahvasti ja silloin yleisö pääsee heidän taakseen. Meillä on kuitenkin kokenut joukkue, emmekä varmasti hätkähdä tätä yhtälöä. Kestämme ensimmäiset viisi minuuttia ja sen jälkeen ei ole hätää, Platt sanoi.

Jokereiden ja Torpedon peli alkaa torstaina klo 19.00. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019