Torpedo nipisti lopussa ohi – ”Turha synkistellä tätä liikaa”

Jokerit oli tulostaululla kuskin paikalla valtaosan illasta Torpedoa vastaan, mutta joutui lopussa taipumaan 5-6-jatkoaikatappioon. Vahva kotijoukkue sai hurmoksen päälle oikeaan aikaan.

Torpedo Nizhni Novgorod - Jokerit ja. 6-5 (0-2, 2-2, 3-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit karkasi Petri Kontiolan, Antti Pihlströmin, Mikko Lehtosen ja Henri Ikosen osumilla jo 4-1-johtoon toisessa erässä. Torpedo tuli maalin päähän, kunnes Alex Grantin sivallus vei helsinkiläiset 5-3-johtoon. Lopussa vastustaja kuitenkin tuli rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki manaili jäähyjä, joiden aikana kotijoukkue pääsi mukaan peliin. Keskiviikkona Torpedo oli voittanut TsSKA:n jatkoajalla 2-1, joten mahdollisuuden saadessaan joukkue tiesi pystyvänsä horjuttamaan vastustajiaan.

-Jäähykurimme on ollut tähän asti aika hyvää, mutta nyt otimme kuusi kakkosta. Tietenkin vastustaja saa silloin momentumin. He tekivät kaksi maalia ylivoimalla ja vielä yhden ilman maalivahtia. Erikoistilannepeli hävittiin 3-0, eikä pelattu itse kuin kahdesti ylivoimaa, Marjamäki pureskeli.

Torpedo pommitti Jokereiden maalia kohden 48 laukausta helsinkiläisten jäädessä 28:aan. Oman alueen pelissä on edelleen tekemistä, mutta on muistettava, että matka on vasta alussa.

-Puolustuspelaamista yritetään parantaa, koska liikaa tulee kiekonmenetyksiä. Sellainen pieni huolimattomuus pitää saada pois, Marjamäki sanoi.

-Olemme alkutaipaleella, kaikki kokemukset pitää ottaa peleistä ja olla rehellisiä tuloksesta riippumatta. Nyt se oli negatiivinen, mutta pisteeseenkin voi olla ihan tyytyväinen, koska täällä oli kova kotijoukkue vastassa. 

Tehot 1+2 kasannut Lehtonen nousi KHL:n pistepörssin kärkeen TsSKA-supertähti Kirill Kaprizovin rinnalle. Jokeripakki on tehnyt viidessä pelissä 3+4=7 pistettä, Kaprizov on taas on pelannut ottelun enemmän tehoin 1+6=7.

Jokerit on saanut hanoja auki kolmessa viime pelissä, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

-Viisi maalia vieraskentällä pitäisi riittää voittoon, mutta nyt ei riittänyt. Paljon on pelissä positiivisia asioita, eikä aleta liikaa synkistelemään tätä lopputulosta, Marjamäki sanoi.

-Nyt on kolme pistettä otettu kahdesta pelistä tältä kiertueelta. Sunnuntaina on SKA:ta vastaan hieno mahdollisuus kasvattaa se potti viiteen.

Jokerit kohtaa SKA Pietarin sunnuntaina klo 17.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021