Torpedo hyvässä lennossa Helsinkiin

Täksi kaudeksi läntiseen konferenssiin palannut Torpedo Nizhni Novgorod on aloittanut kautensa erinomaisesti. Ex-jokerihyökkääjä David Nemirovskyn valmentama joukkue on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja.

KHL:ssä tapahtuneiden joukkuemuutosten myötä Torpedo on viime vuosina pomppinut läntisen ja itäisen konferenssin välillä. Nyt se on Slovanin poisjäännin vuoksi jälleen palannut lännen puolelle, joten on hyvin mahdollista, että Jokerit kohtaa tutun vastustajan pudotuspeleissä. Kevääseen on toki matkaa, mutta vuosi 2016 on edelleen hyvässä muistissa.

Torpedo pelaa aktiivista jääkiekkoa, jossa sattuu ja tapahtuu molemmissa päissä kaukaloa. Ryhmä on tehnyt 20 pelissään 55 osumaa, joka on TsSKA:n ja Ak Barsin jälkeen kolmanneksi eniten koko sarjassa. Toisaalta myös omissa on soinut 50 kertaa, joka on sekin korkea lukema.

Helsinkiin joukkue saapuu hyvässä vireessä, kun torstaina kaatui Dinamo Minsk peräti luvuin 6-0. Viidestä viime kamppailusta on tullut kolme voittoa ja vain kerran Torpedo on jäänyt pisteittä. Vieraskaukalossa ryhmä on voittanut tällä kaudella kymmenestä pelistään neljä ja hävinnyt kuusi. Sillä saldolla sijoittuu sarjassa keskikastin tienoille.

Torpedon ykköstykki on ollut hyökkääjä Damir Zhafjarov, joka on tehnyt 20 otteluun 9+9=18 pistettä. Hän on KHL:n pistepörssissä neljäntenä ja maalipörssissä kolmantena. Ykkösketjussa pelaavat Jordan Schroeder ja Mihail Varnakov ovat hekin aloittaneet kautensa tehokkaasti.

Puolustuksessa Chay Genoway on jokerikannattajille tuttu mies, sillä kanadalainen edusti helsinkiläisseuraa kaudella 2016-17. Viime kaudella Ruotsin mestaruuden Frölundan paidassa voittanut pienikokoinen terrieri on ottanut johtavan roolin Torpedon kiekollisena pakkina. Hän on tehnyt 20 otteluun 3+8=11 pistettä.

Torpedon ykkösvahti on ruotsalainen Anders Lindbäck, mutta hän on loukkaantumisen vuoksi ollut sivussa seitsemästä viime pelistä. Vastuuta on kantanut 24-vuotias Andrei Tihomirov, joka on näistä kamppailuista voittanut kolme. Nollapeli Minskissä varmasti nostaa torjujan itseluottamusta.

Jokerit ja Torpedo kohtasivat ensimmäisen kerran jo syyskuussa Nizhni Novgorodissa. Helsinkiläiset johtivat peliä pitkiä aikoja, mutta joutuivat lopussa taipumaan. Vauhdikas kamppailu päättyi jatkoajalla Torpedon 6-5-voittoon. Runkosarjassa Jokerit on voittanut kaikki viisi keskinäistä kamppailua Helsingissä. Viime kaudella pisteet irtosivat luvuin 4-2.

Lauantain ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 17.00. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallin lipunmyynnistä ennen peliä. Ovet aukeavat klo 15.30.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Torpedon kokoonpano torstaina Minskissä:

88 Damir Zhafjarov - 10 Jordan Schroeder - 18 Mihail Varnakov
71 Stanislav Botsharov - 16 Quinton Howden - 12 Anton Shenfeld
98 Danil Verjajev - 58 Daniil Iljin - 83 Kirill Urakov
27 Sergei Gontsharuk - 93 Andrei Belevitsh - 21 Paul Szczechura

8 Denis Barantsev - 74 Mihail Orlov
5 Chay Genoway - 85 Georgi Misharin
24 Anton Voltshenkov - 45 Artjom Aljajev
2 Sergei Zborovski

90 Andrei Tihomirov (30 Nikolai Molkov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020