Tony Virta täydentää Jokereiden valmennustiimin

Kuva: Toni Jaconelli

Ex-jokerihyökkääjä Tony Virta liittyy KHL-joukkueen valmennustiimiin kauden 2019-20 kattavalla sopimuksella. Menestyksekkään peliuran jälkeen hän on ehtinyt toimia valmennustehtävissäkin jo useamman vuoden.

Virta, 46, toimi kahdella viime kaudella Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan valmennustiimissä Mestiksessä. Sitä ennen hän työskenteli kotikaupungissaan Hämeenlinnassa HPK:n junioreissa niin A- kuin B-nuorissakin.

Virran pelaajaura oli menestyksekäs, sillä hän voitti kolme SM-liigan mestaruutta TPS:ssä sekä yhden MM-hopean ja yhden -pronssin. Hän pelasi kotimaan pääsarjassa liki 700 ottelua ja sai pelejä vyölleen myös NHL:ssä, Sveitsissa, Saksassa ja Ruotsissa. Jokereissa Virta pelasi kaudet 2005-08.

-Virta oli pelaajana älykäs taistelija ja sama intohimo näkyy hänestä myös valmentajana. Hänellä on paljon annettavaa ja tuo arvokkaan lisän valmennustiimiimme. Olemme iloisia, että Virta palaa seuraamme nyt valmentajan roolissa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Virta pelasi viimeiset ammattilaispelinsä kaudella 2009-10 ja siirtyi nopeasti penkin taakse. Uusi rooli lajin parissa on tuntunut luontevalta ja Virta haluaa menestyä myös valmentajana. Isosta kokemuspankista on paljon etua.

-Siirtyminen Jokereihin on todella iso asia nuorella valmentajan urallani. Rauhassa olen yrittänyt rakentaa hommaa juniorien ja Mestiksen kautta, mutta koen olevani valmis tähän tehtävää, jonka Jokerit minulle tarjosi. Ihan huippufiilikset päästä mukaan tiimiin, Virta kertoo.

Virta oli pelaajana todella monipuolinen ja hänet pystyi heittämään kaukaloon tilanteessa kuin tilanteessa. Pelisilmä oli yksi hyökkääjän vahvuuksia ja saman hän kokee edukseen myös valmentajana. 

-Lajitietämys itse pelistä ja yksilöistäkin. Reagointikyky ja se, että näkee pieniä asioita pelin sisällä aika helposti, hän kuvailee vahvuuksiaan.

-Tietysti KHL on todella iso ja vaativa sarja, jossa vaatimustaso nousee. Uskon kuitenkin, että näistä ominaisuuksista on hyötyä joukkueelle ja yksilöille myös siellä.

Paluu Jokereiden organisaatioon 11 vuoden tauon jälkeen lämmittää mieltä. Pelaajana hyökkääjä eteni punakeltaisissa kertaalleen SM-liigan finaaleihin ja kerran pronssiotteluun. Muistot ovat lämpimät ja uutta lukua lähdetään kirjoittamaan hyvillä mielin.

-Yli kymmenen vuotta on niistä ajoista, mutta sieltä on jäänyt paljon ystäviä. Jokerit on niin iso seura, että fiilis on tosi korkealla, kun on saanut edustaa sitä ensin pelaajana ja nyt myös valmentajana, Virta sanoo.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019