Tommi Kivistö ja Jokerit sopimukseen

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen puolustaja Tommi Kivistön kanssa. Hän palaa helsinkiläisseuraan viiden vuoden tauon jälkeen. Lisäksi Jokerit on tehnyt 1+1-vuotisen kahden suunnan KHL-sopimuksen maalivahti Juho Ratilaisen kanssa.

-Kivistöllä on pitkä tausta Jokereiden junioreissa ja on hienoa saada hänet takaisin joukkueeseemme. Kivistö on pelannut kaksi kautta KHL:ssä ja kuulunut neljällä viime kaudella maajoukkueen vakiopelaajiin. Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Kivistö, 25, on pelannut kaksi viime kautta itäisen konferenssin Avtomobilist Jekaterinburgissa kaikkiaan 117 runkosarjaottelua tehoin 3+9=12. Puolustaja kuului päättyneellä kaudella joukkueen luottopelaajiin ja oli jäällä keskimäärin 18.20 minuuttia ottelua kohden. KHL:n sääntöjen mukaan Jokerit hankki ensin Kivistön oikeudet Avtomobilistista, minkä jälkeen hän pystyi tekemään sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

Maajoukkueessa Kivistö on pelannut MM-kisoissa keväinä 2014 ja 2016 saavuttaen hopeaa kummallakin kerralla. Tällä kaudella puolustaja oli mukana kolmessa EHT-turnauksessa. Juniorivuosinaan Kivistö voitti alle 18-vuotiaiden MM-pronssia kaudella 2008-09.

Jokereiden junioreissa Kivistö voitti niin C- kuin B-nuorten SM-kultaa. Hän teki SM-liigadebyyttinsä helsinkiläisseurassa kaudella 2009-10 ja pelasi yhteensä 86 peliä ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan Carolina Hurricanesin organisaatioon kaudeksi 2012-13. Jokereissa Kivistö saavutti SM-liigan pronssia keväällä 2012. SM-liigassa puolustaja edusti Ilvestä kausilla 2013-15 ja on pelannut sarjassa yhteensä 200 ottelua tehoin 10+43=53.

Ratilainen, 19, kuului tällä kaudella Mestiksessä pelaavan Jokipoikien miehistöön. Hän pelasi joensuulaisseurassa runkosarjassa 18 ottelua ja esiintyi myös seuran A-nuorissa. Ratilaisen sopimus Jokereiden kanssa on yksivuotinen ja sisältää option seuraavasta kaudesta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021