Tolvanen johdatti Jokerit välieriin

Eeli Tolvanen loihti kaksi elintärkeää maalia perjantai-iltana Hartwall Arenassa viidennessä puolivälierässä Sotshia vastaan. Jokerit eteni jatkoon 2-1-jatkoerävoitolla.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

Jokerit – HK Sotshi je. 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit eteni läntisen konferenssin välieriin voitoin 4-1

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Jokerit takoi päätään seinään 57 minuuttia perjantaina, kunnes 18-vuotias Eeli Tolvanen löysi verkon ja tasoitti ottelun 1-1:een. Tämä ei nuorukaiselle riittänyt, sillä ensimmäisessä jatkoerässä hän sai 15 minuutin kohdalla kiekon Sami Lepistöltä ja päätti jälleen ottaa ohjat omiin käsiinsä. Tolvanen kiersi koko Sotshin puolustuksen, maalin ja upotti vanhanaikaisella kiekon reppuun. Uskomaton suoritus uskomattomalta pelaajalta. Tolvanen nosti jälleen kerran kierroksia pykälällä, kun Jokerit tarvitsi sitä eniten. Yllätys ei olisi, jos tämän kevään aikana nähdään vielä lisää henkeäsalpaavia hetkiä.

Sarjan ratkaisu:
Viidennen pelin jatkoerä oli kuin ottelusarja pienoiskoossa: Jokereiden parempi liike tuli enemmän ja enemmän esiin. Sotshi taisteli viimeiseen pisaraan, mutta joutui lopulta nöyrtymään paremmalleen. Jatkoerässä venäläisjoukkueella ei enää bensa riittänyt helsinkiläisten kyytiin. Sotshi voitti ottelusarjan avauskamppailun ja olisi voinut viedä paremmalla tuurilla myös kaksi muuta jatkoeriin venynyttä ottelua. Jokerit oli kuitenkin neljässä ensimmäisessä pelissä parempi erikoistilanteissa ja – kuten sanottu – kaukalon aktiivisempi osapuoli läpi sarjan.

Pudotuspelikevään jatko:
Jokereiden seuraava haaste odottaa ensi perjantaina Moskovassa, jossa vastaan asettuu runkosarjassa ja läntisessä konferenssissa toiseksi sijoittunut TsSKA. Se voitti ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa paikalliskilpailijansa Spartakin ja päästi käsittämättömästi vain yhden ainoan maalin koko sarjan aikana. Jokerit ja TsSKA ovat kohdanneet pudotuspeleissä kahdesti aiemmin eivätkä numerot mairittele helsinkiläisiä. Tämän kauden runkosarjassa Jokerit voitti Helsingissä pelatun keskinäisen ottelun 4-0 ja hävisi tammikuussa tasaisen väännön jatkoajalla 1-2 Moskovassa.