Tolpat kolisivat Spengler-avauksessa

Jokerit johti Adler Mannheimia 2-0 avauserässä, mutta taipui lopulta 3-5-tappioon. Helsinkiläisillä oli epäonnea, sillä etenkin toisessa erässä tolpat kolisivat urakalla.

Peli oli avointa, kuten Spengler Cupin henkeen sopii. Suurinta painetta pelien voittamisesta ei ole, joten katsojat saavat nähtäväkseen peliä, jossa komeat yksilösuoritukset ja päästä toiseen kiitäminen nousevat framille. Jokereiden ja Adlerin peli tarjosi juuri näitä elementtejä.

Jokerit meni pikatahtia erän puolivälissä 2-0-johtoon, kun ensin Peter Regin ja Juhamatti Aaltonen namuttelivat tanskalaisen nimiin avausmaalin. Vain puoli minuuttia myöhemmin Tim Kennedy tarjosi nautittavalla tavalla Jere Salliselle toisen jokeriosuman.

Kauan eivät punakeltaiset ehtineet johdosta nauttia, sillä Adler tuli erän loppuun mennessä tasoihin. Ensin ex-jokeri Glen Metropolit napautti takatolpalta vastahyökkäyksen päätteeksi kavennuksen ja perään ylivoimalla puolustaja Mathieu Carle laukoi Jesper B. Jensenin mailan kautta tasoituksen.

-Koko ajan sen aisti, että Mannheimilla oli kova halu voittaa KHL-joukkue. Se oli ennakkoasetelmana jo selvä, ja ehkä tuudittauduimme vähän nopeiden maalien jälkeen, että peli hoituu itsestään, valmentaja Kalle Kaskinen mietti.

-Pelasimme vähän huolimattomasti niiden maalien jälkeen ja kaveri tuli rinnalle. Hukkasimme kiekkoja annoimme harhasyöttöjä. Peli alkoi vähän kuin alusta toisessa erässä, Kaskinen jatkoi.

Toisessa erässä Adler oli maalipaikoissaan terävämpi. Ryan MacMurchy iski kahdesti, joista toinen osuma syntyi ylivoimalla vain 14 sekuntia ennen erän päätöstä. Niklas Hagman vastasi ohjausmaalillaan helsinkiläisten ainokaisesta, kun hän tasoitti pelin 3-3:een erän alussa.

Jokerit oli epäonninen toisessa erässä, sillä tolpat kolisivat peräti viisi kertaa Dennis Endrasin selän takana. Regin, Pascal Pelletier, Aaltonen, Pekka Jormakka ja Roope Talaja saivat kaikki todeta, että tolpat ja yläputket olivat heidän laukaustensa tiellä. Näin Adler pääsi maalin johdossa päätöserään.

Kolmannessa erässä maalipaikkoja ei syntynyt aivan samaan tahtiin kuin kahdessa ensimmäisessä. Adler suojeli johtoaan onnistuneesti ja Endras teki muutaman tärkeän torjunnan. Niistä paras tuli Jokereiden pelatessa ylivoimalla, kun Aaltonen pääsi sutimaan vapaasti takatolpalla. Endras sai kuitenkin patjansa pidettyä kiekon tiellä.

Toisessa päässä Riku Helenius pysäytti Metropolitin läpiajon ja piti Jokerit mukana voittotaistossa. Yritys ei kuitenkaan sunnuntaina onnistunut, vaan Adler otti voiton lopulta lukemin 5-3. Viimeinen osuma syntyi tyhjiin Jokereiden yrittäessä tasoitusta kuudellä neljää vastaan.

-Pelaamisessa oli vähän niitä helmasyntejä, joita meillä on tässä ollut: silloin, kun on paikka rakentaa, siihen pitää pystyä, mutta kun ei ole, pitää pelata tylysti vastustajan selustaan, Kaskinen perkasi.

-Sama pätee hyökkäysten päättämiseen eli viimeisenä päämääränä pitää olla laukaus ja kiekottomien maalille meneminen. Siinä tuloksenteon erot syntyvät. Hagmanin maali oli hyvä esimerkki siitä, millaista hyökkäyspelaamisemme pitäisi olla, Kaskinen sanoi.

Jokerit pelaa alkulohkon toisen ottelunsa maanantaina. Vastassa on Lugano, jota valmentaa Doug Shedden ja jonka riveissä nähdään ex-jokeripelaajat Ilari Filppula ja Tim Stapleton. Ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokerit – Adler Mannheim 3-5 (2-2, 1-2, 0-1)
11.46 Peter Regin (Juhamatti Aaltonen) 1-0
12.13 Jere Sallinen (Tim Kennedy, Brandon Kozun) 2-0
14.10 Glen Metropolit (Brent Raedeke) 2-1
18.07 Mathieu Carle yv. 2-2
22.06 Ryan MacMurchy (Kyle Wilson, Jochen Hecht) 2-3
24.52 Niklas Hagman (Pekka Jormakka, Topi Jaakola) 3-3
39.46 MacMurchy (Hecht, Carle) yv. 3-4
59.24 Kai Hospelt av. tm. 3-5

Maalivahtien torjunnat:
Riku Helenius J 8+11+7=26
Dennis Endras A 8+6+12=26

Jäähyt: Jokerit 3x2min, Adler 4x2min.

Yleisöä: 6300

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019