Toinen tappio veti vakavaksi – ”Peli on raakaa mutta rehellistä”

Jokerit johti avauserän jälkeen ja nousi toisessa takaa rinnalle, mutta joutui taipumaan Nizhnekamskissa lauantaina Neftehimikin vieraana. Helsinkiläisten peli ei ole vielä asettunut uomiinsa kauden avauspeleissä.

Neftehimik Nizhnekamsk - Jokerit 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit otti johdon ensimmäisessä erässä, kun Brian O’Neill sivalsi kiekon reppuun ylivoimalla. Se oli punakeltaisten avausmaali koko kaudelle, sillä torstaina oltiin jääty nollille Kazanissa. Oli osuvaa, että tekijä oli juuri O’Neill, joka on ollut Jokereiden KHL-ajan paras pistemies. Hannes Björninen merkkautti maaliin ensimmäisen tehopisteensä KHL:ssä.

Toisessa erässä Neftehimik kipusi rinnalle ja ohi Jokereiden virheiden seurauksena. Iiro Pakarinen kuitenkin kuittasi tasoituksen komealla ohjauksella Philip Holmin laukaukseen. Kunnon rytmiä Jokerit ei kuitenkaan saanut aikaan, vaan istui runsaasti myös jäähypenkillä.

Kolmannessa erässä vieraille tarjottiin mahdollisuuksia pistää peli pakettiin, mutta siinä ei onnistuttu. Huolimattomuus nosti päätään jälleen erän lopussa, kun Neftehimik pääsi kolme minuuttia ennen summeria viimeistelemään voittomaalin. Perään tuli vielä takaisku tyhjiin.

-Peli ei ollut ollenkaan tasapainoista, eikä tämä ollut meille hyvä 60-minuuttinen. Halu ja mieli varmaan ovat siellä, mutta peli menee vähän jahtaamiseksi ja koheltamiseksi. Paljon on parannettavaa. Alivoimapeli oli tänään meidän paras osa-alueemme, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-Viisi harjoituspeliä tietysti vain alla ja nyt nämä kaksi vierasottelua. Peli on raakaa, mutta rehellistä ja tulokset ovat menneet ihan oikein. Maanantaina kotiyleisön eteen Traktoria vastaan. Matka jatkuu, 54 peliä on vielä jäljellä, hän jatkoi.

Jokerit kohtaa Traktor Tsheljabinskin maanantaina Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.