Toinen peräkkäinen voitto maalijuhlissa - "Tarvitsemme näitä kokemuksia"

Torstai-ilta toi kaksi pistettä, mutta jätti joukkueen suorituksesta enemmän kysymys- kuin huutomerkkejä. Arena Mytishissä erityisesti helsinkiläisten puolustuspeli jätti paljon toivomisen varaa. Erikoistilanteissakaan ei ollut paras päivä.

Kunlun Red Star - Jokerit 5-6 (1-1, 2-4, 2-1) (Tilastot KHL.ru)

-Positiiviset asiat: kaksi pistettä ja teimme kuusia maalia. Pitää antaa tunnustusta myös vastustajalle, sillä he ovat erittäin vaarallinen joukkue, kun saavat flow’n päälle. Liian monta maalia silti päästimme ja paljon on töitä edessä, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

-Erikoistilanteissa meillä oli ongelmia ja paremmin pitää puolustaa. Tämä on uusi joukkue ja olemme olleet yhdessä vasta 6-7 viikkoa. Tärkeintä on saada näitä kokemuksia ja kehittyä joukkueena kauden läpi, hän jatkoi.

Jokerit hallitsi alkua, mutta Jordan Schroederin harhasyöttö vapautti Kunlun Red Starin maalintekoon. Marko Anttila kuittasi avauserässä lukemat tasoihin alivoimalla komealla viimeistelyllä. Osuma oli kapteenille Jokereissa jo kahdeksas alivoimalla. Lukemalla hän on KHL:n kaikkien aikojen tilastossa jaetulla neljännellä sijalla.

Toisessa erässä Jokereista osuivat Philip Holm kahdesti ja Kalle Kossila sekä Teemu Turunen kerran. Jälkimmäiselle maali oli ensimmäinen KHL:ssä. Myös Kunlun viimeisteli kahdesti ja tapahtumia riitti molemmissa päissä.

Kolmas erä alkoi rauhallisemmin ja hetken näytti, että Jokerit etenee rutiinivoittoon. Kuusi minuuttia ennen loppua tullut kavennus kuitenkin muutti jälleen kaiken. Helsinkiläiset kuittasivat onneksi perään kuudennen maalin, jonka viimeisteli Markus Hännikäinen ylivoimalla maalin edestä. Isännät eivät luovuttaneet, vaan tulivat vielä kerran maalin päähän. Summeri pelasti punakeltaisille pisteet.

-Tasapaino on löydyttävä. Nyt suoritus heilahtelee ylös alas. Tarvitsemme tasaisuutta, Marjamäki sanoi.

Toista KHL-otteluaan pelanneelle Janne Juvoselle ilta oli vähintäänkin haastava. Avausvoitto tuli plakkariin ja iltaan mahtui muutama todella iso torjunta. Viisi päästettyä maalia ei mairittele, mutta päävalmentaja antoi maalivahdilleen synninpäästön. Etenkin kolmannen takaiskun jälkeen Juvonen oli vahvassa vireessä.

-On tärkeää nähdä, miten maalivahti reagoi tuollaisessa tilanteessa. Mielestäni Janne pelasi erinomaisesti viimeiset 30 minuuttia. Tietysti liikaa meni omiin, mutta meidän on puolustettava paremmin hänen edessään, Marjamäki sanoi.

-Janne on erinomainen maalivahti. Hänellä on hyvä rebound-kontrolli eikä hän sylje kiekkoja eteensä. Hän on tullut hyvin joukkueeseen sisään ja näkee, että alla on pari vahvaa kautta Ruotsissa, päävalmentaja jatkoi.

Jokerit jatkaa pelejä lauantaina Moskovan alueen Balashihassa, jossa vastaan tulee viime kauden mestari Avangard Omsk. Ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa.