Timo Turunen

Timo Turunen pelasi Töölön Vesassa Suomen sarjaa ja vaihtoi luontevasti jokeripaitaan, kun seura perustettiin vuonna 1967 Vesan jääkiekkotoiminnan pohjalle.

Timo Turunen

Turusesta muodostui Jokereiden alkuvuosina uuden seuran kasvot ja taitokiekon ilmentymä. Hän ei Suomessa pääsarjatasolla edustanut muita seuroja kuin Jokereita.

Pienikokoinen Turunen johti kuuluisaa nallipyssyketjua, jossa laidoilla pelasivat Timo Kyntölä ja Pentti Hiiros. Keskushyökkääjä teki kahdeksan kauden aikana Jokereissa 263 ottelussa 194+123=317 tehopistettä ja on seuran kaikkien aikojen pistepörssissä neljäntenä sekä maalipörssissä toisena. Hän voitti SM-sarjan maali- ja pistepörssin mestaruuskaudella 1972-73 sekä maalipörssin myös seuraavalla kaudella. Tähdistökentälliseen hänet valittiin kaudella 1971-72. Turunen toimi Jokereiden kapteenina kausina 1971-76 ja osan kaudesta 1977-78.

Maajoukkuessa Turunen pelasi 62 A-maaottelua tehoin 16+9=25. Hän edusti Suomea Sapporon olympialaisissa 1972 ja kahdesti MM-kisoissa. Turunen aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numero 144 vuonna 2004.

Lue lisää Turusen hienosta urasta täältä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin