Tilivälinpitämättömyyspäätös

Koska ammattiauttaja, joka näissä blogeissa lienee tullut jo riittävän tutuksi, sattui olemaan lomilla niin kuin valitettavasti moni muukin (esim. joukkue), päätin puhua seinälle.

Mikään ei eronnut juurikaan mistään.

”Puhu kädelle” sanoin vähän niinku tavanmukaisesti ja puhuin silti seinälle. Itse seinä oli tahrainen, kädetön ja vaiti, ihan niin kuin ammattiauttajakin useimmiten.

* * *

Koska ihmisen, ammattiauttajan, käden ja seinän välillä ei loppujen lopuksi näytä olevan suurtakaan eroa, rohkaistuin tekemään (väli)tilinpäätöstä kuluneesta kaudesta.

Kuuliaisesti seinä kuunteli, kun nurisin aivan liian lyhyeen jääneestä hurmoksesta. Mestaruutta enkä oikeastaan mitään muutakaan en ollut odottanut, mutta niin kovin mieluusti olisin jatkanut yhtä kaikkien aikojen kovimmista jokerikausista - pitkään, hartaudella ja nautinnolla. (Vertaus tantraseksiin olisi ehkä jo aika möyheää liioittelua.)

Lähipiirissäni (joka käsittää lähinnä sen seinän) on ollut tapana vapun jälkeisinä kuukausina viljellä sanontaa ”vapu ei lopu, kipu ei satu”. Tätä tämänkertaista hölynpölyä kirjoitan paraikaa lentokoneessalillä välillä Riika – Helsinki, ja jos parin päivän työreissulla on tullut jotain huomattua niin ainakin se, että kausi – ja kiinnostus Jokereita kohtaan – ei ole vielä millään muotoa ohi.

Ei löytynyt taksikuskia, torimyyjää, huumekauppiasta, kulttuurihenkilöä tai muuta yhteistyökumppania, joka ei olisi ryhtynyt puhumaan Jokereista heti kuultuaan, että olen Suomesta.

Yhteistä kaikille kommenteille oli ilo: ilo siitä, että ollaan vähän niinku naapureita ja saadaan pelata laatuläbää.

* * *

Latvialaisten huoli oman joukkueen tulevaisuudesta oli sekin riipaisevan totista. Kukaan ei tiedä, pelaako Dinamo ensi kaudella yhtään missään.

Tämä sai myös oman mielen vähän vakavaksi. Ensimmäinen kausi KHL:ssä tuhosi perinteisen ”kaikki vihaa meitä” -lausuman. Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki rakastaa meitä.

Ensi kaudesta ja koko sarjan tulevaisuudesta on myös mahdoton sanoa mitään. Itse KHL sairastaa samaa elefanttitautia kuin presidentti Putin. (Toivottavasti pääsen vielä tämän kommentin jälkeen vieraspeleihin Venäjälle.)

Joka tapauksessa tuntuu siltä, että ensi kaudella – sikäli kuin sellainen toteutuu – meillä on täysi mahdollisuus lennättää Juri Gagarinia.

* * *

Lopuksi. Seinä, jolle olen tässä lennolta palattuani horissut, vastasi halveksien ja haistattelemalla, mutta vilautti myös kuvan tärkeästä ihmisestä.

Siis: Semir, kiitos näistä vuosista, olet ollut julmetun tärkeä. pelaaja, persoona ja paskiainen. Rispektii ja kaikkea parasta jatkoon.