Tiistai-illan väännöstä pisteet SKA:lle - ‘’Pelasimme kurinalaisen pelin’’

Perjantai-illan maalikarkeloista ei ollut tietoakaan, kun Jokerit ja Pietarin SKA pelasivat revanssiottelun heti tiistaina Pietarissa. Jälleen kerran kaksi huippujoukkuetta tarjosi katsojille tiukan ottelun, josta pisteet karkasivat tällä kertaa isännille.

SKA Pietari - Jokerit 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokereiden ja SKA:n välinen ottelu lähti käyntiin tasaisella ensimmäisellä erällä, jossa ei maalipaikoilla mässäilty. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla kahdesti ja vieraat kertaalleen, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiim tasalukemissa 0-0. Ensimmäisen erän laukaukset jakautuivat Jokereiden eduksi 6-5.

-Haluamme pitää kiekkoa niin paljon kun mahdollista ja hallita peliä. Siihen haluamme keskittyä toisessa ja kolmannessa erässä, että saamme luotua enemmän hyökkäyksiä, jokeripuolustaja Philip Holm kommentoi erätaukohaastattelussa. 

Toinen erä jatkui hyvin pitkälti siitä, mihin ensimmäinen jäi. Vauhti kaukalossa oli kova, mutta illan ensimmäinen osuma antoi edelleen odottaa itseään. Erän viimeisillä minuuteilla kotijoukkue sai rakennettua pitkän hyökkäyksen, mutta vieraat onnistuivat puolustamaan oman maalinsa hyvin. Myös toiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa. 

Siinä missä perjantaina maaleja syntyi vuorotellen tasaisin väliajoin, tiistaina maalipaikat olivat vähissä molemmilla joukkueilla läpi ottelun. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon vasta kolmannen erän jälkimmäisellä puolikkaalla, kun Ivan Morozov onnistui yllättämään Anders Lindbäckin ja viemään kotijoukkueen johtoon ajassa 50:27.

Ottelun viimeiset minuutit vieraat jahtasivat tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta ajassa 58:57 Joonas Kemppainen viimeisteli loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin. Viimeisellä minuutilla vieraille tarjottiin vielä ylivoimaa, mutta maali jäi tällä erää tekemättä ja pisteet karkasivat Pietariin. 

-Meillä oli kolme mahdollisuutta onnistua ylivoimalla tänään. Ylivoimamme on toiminut, tänäänkin se pyöri hyvin, vaikka maalia emme saaneetkaan. Pakko kunnioittaa SKA:n alivoimapeliä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

Tappiosta huolimatta Marjamäki oli tyytyväinen siihen, miten Jokerit pelasi.

-Pelasimme kurinalaisen pelin; otimme vain kaksi jäähyä, joka on elinehto, jos haluamme pärjätä näissä peleissä. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja Lindbäck pelasi maalilla hyvin, Marjamäki kiteytti. 

Jokerit matkaa seuraavaksi takaisin kotiin, kun torstaina Hartwall Arenassa vastaan asettuu koko KHL:än kärkijoukkue Metallurg Magnitogorsk. Kolmen ottelun viikon kruunaa vielä kotiottelu Dinamo Riikaa vastaan sunnuntaina. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.