"Tiesin, että haluan olla mukana"

Steve Moses palaa innoissaan kolmanneksi kaudekseen Jokereihin. Amerikkalaishyökkääjä haluaa otteisiinsa tasaisuutta.

Moses saapui helsinkiläisseuraan kaudeksi 2012-13. Hän oli joukkueen paras maalintekijä ensimmäisenä vuotenaan, mutta oli loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös kaudella 2013-14 kausi oli rikkonainen vamman vuoksi. Vikkeläjalkainen hyökkääjä tiesi kuitenkin koko ajan, että haluaa jatkaa pelejä Helsingissä.

-Tämä on todella jännittävä mahdollisuus. Kun viime kesänä kuulin, että joukkue siirtyy KHL:ään, tiesin heti, että haluan olla mukana. Tämä on iso haaste niin organisaatiolle, joukkueelle kuin yksittäisille pelaajille, Moses kertoo.

Yhdysvaltain yliopistosarjoista Jokereihin saapunut hyökkääjä ei ole vielä ehtinyt pelata ammattilaissarjoissa kuin kaksi vuotta. Moses tiedostaa, että tasoa pitää nostaa uuteen sarjaan. Hän on 24-vuotiaana vielä uransa alkutaipaleella.

-Pelaajana haluaa pelata niin korkealla tasolla kuin mahdollista, Moses sanoo.

-Otteisiin pitää löytyä tasaisuutta, koska paremmassa liigassa ei voi tulla huonoja otteluita. Pelaajien tasoerot ovat pienempiä, joten on oltava huippuiskussa koko ajan.

Amerikkalainen viettää kesän kotimaisemissaan Yhdysvalloissa ja palaa heinäkuussa takaisin Suomeen, kun harjoitusleiri pyörähtää käyntiin. Hän on mielissään siitä kokonaisuudesta, jonka Jokerit on saamassa jalkeille historiansa ensimmäiselle KHL-kaudelle.

-Jos pystymme pelaamaan joukkueena, menestymme varmasti. En olisi lainkaan huolissani siitä, hyökkääjä sanoo.

-Meillä on nuori ja energinen joukkue. Vastassa on suuria tähtiä, mutta meidän tarkoituksemme on pelata ja voittaa joukkueena. Se on paras tapa.

Katso yltä videosta koko Mosesin haastattelu.