Tehtävä Moskovassa – ”Varmasti saadaan maksimit irti”

Jokereiden ja Dynamon välinen läntisen konferenssin puolivälieräsarja jatkuu kuudennella ottelulla Moskovassa torstaina. Voitolla helsinkiläiset toisivat sarjan seitsemänteen peliin lauantaiksi Hartwall Arenalle.

Joukkue saapui Venäjän pääkaupunkiin keskiviikkona iltapäivästä ja majoittui tuttuun hotelliin. Marko Anttila tuhosi ruokavuoren lautaseltaan lounaaksi niin kuin ennenkin ja ehti hetken vaihtaa ajatuksia meneillään olevasta sarjasta, vaikka huonekaveri Jesse Joensuu hoputtikin jo katsomaan Selviytyjät Suomen viimeisintä jaksoa.

Pudotuspeleissäkin pelaajien rutiinit pysyvät hyvin pitkälti vanhoina tuttuina. Välipäivinä on tärkeää saada ajatuksia pois jääkiekosta, jotta mieli olisi mahdollisimman kirkas h-hetken koittaessa.

Jokerit kavensi sarjan 2-3:een tiistaina kotonaan voittaen viidennen pelin 2-1. Heti alussa tullut johtomaali ja kolmannessa erässä tehty toinen osuma riittivät pitämään Dynamon loitolla. Peli oli luonteeltaan erilainen aiemmista, sillä moskovalaisryhmä oli takaa-ajotilanteessa käytännössä koko pelin.

-Kaveri alkoi varsinkin kolmannessa erässä nostamaan riskilläkin hyökkäyspeliä. Jouduttiin vähän liikaa puolustamaan ja siinä pystytään varmasti parantamaan. Paljon opittiin taas eilen ja matka jatkuu, Anttila kertasi.

Dynamo peluutti päätöserässä siekailematta suurimpia tähtiään Vadim Shipatshjovia, Dmitri Kagarlitskiä ja Miks Indrasisia, jotka saivat liki kymmenen minuuttia jääaikaa viimeisen kaksikymppisen aikana. Kapteeni Ilja Nikulin huhki puolustuksessa yli puolet erästä. Jokerit pystyi rullaamaan ottelussa huomattavasti tasaisemmin joukkuettaan ja vain Sami Lepistön jääaika nousi yli 20 minuutin.

-Ihan hyvin on tähän asti saatu taisteltua heitä vastaan ja pidettyä heidät ahtaalla. Se on tärkeää jatkossakin, Anttila sanoi Dynamon vaarallisen ykkösvitjan pimentämisestä.

Voimahyökkääjä syötti John Normanin voittomaaliksi jääneen osuman kolmannessa erässä ja on vääntänyt vastustajia vastaan vaihdosta toiseen pyyteettömästi koko sarjan ajan. Myös suu on käynyt tuttuun tapaan moskovalaisleirin suuntaan. Palautetta on tullut takaisinkin päin.

-Molemmat joukkueet siellä yrittävät saada toiselta keskittymistä herpaantumaan, mutta pelit ovat olleet niin tasaisia, ettei isompia tunnekuohuja ole nähty, Anttila kertoi.

-Meidän tehtävä on pitää pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen. Totta kai se on yksi osa omaa roolia yrittää saada kaveria raiteiltaan, mutta tilanteet ovat niin tiukkoja, että hermokontrolli on pysynyt kaikilla hallussa. Vaikea nähdä, että se näin tasaisessa sarjassa murtuisi kummaltakaan joukkueelta, jokerijärkäle mietti.

Torstaina VTB Arenassa edessä on valtaisa kuudes ottelu, jossa paineita riittää molemmilla joukkueilla. Jokerit ei halua lomille ja Dynamo taas tietää, että tappiolla edessä olisi äärimmäisen vaikea seitsemäs peli Helsingissä.

Mitä Jokereilta vaaditaan voittoon torstaina?

-Sarjan paras peli varmasti, Anttila vastasi empimättä.

-Tiedämme, että voitto pitää hakea ja se on meille helppo lähtökohta. Kaikki pitää saada ulos koneesta ja kova on luotto näiden aiempien pelien ja etenkin eilisen perusteella, että ihan maksimit saadaan irti.

Jokereiden ja Dynamon välinen kuudes ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa torstaina. Suoraa lähetystä seuraat Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020