Täysi Traktor Arena hiljeni

Jokerit teki erinomaisen ryöstöretken Tsheljabinskiin kukistamalla Traktorin lukemin 2-1 lauantai-iltana. Riku Helenius oli jälleen vakuuttava maalissa. Viimeistelyssä onnistuivat Juhamatti Aaltonen ja Ryan Gunderson.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Traktor - Jokerit 1-2 (1-0, 0-2, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Lauantai-illan ottelu oli Traktorille kuluvan kauden kotiavaus, joka oli myyty loppuun hyvissä ajoin ennen kamppailua. Tunnelma oli käsin kosketeltavissa, kun ottelu pyörähti käyntiin ja 7500-päinen kotiyleisö huusi rytmikkäästi Traktorin nimeen.

Jokerit oli avauserässä, mutta paransi erän loppua kohden. Ensimmäisen alivoiman aikana kiekko osui kertaalleen maalikehikkoon, mutta muuten pahoja paikkoja nähtiin todella vähän. Toisessakaan päässä Riku Heleniuksen virkaveli Vladislav Fokin ei joutunut kummoisiin torjuntatöihin.

Traktor otti erän lopussa johdon suoran hyökkäyksen päätteeksi, kun NHL:ssäkin esiintynyt Stanislav Tshistov lusikoi irtokiekon sisään lähietäisyydeltä. Takaisku oli harmittava, sillä Jokerit oli juuri saanut peliään hieman paremmin uomiinsa.

Toisen erän alussa kotiyleisö ei ollut kunnolla edes istahtaa, kun helsinkiläiset kuittasivat pelin tasoihin. Juhamatti Aaltonen polkaisi Niko Kapasen syötöstä karkuun keskialueella ja viimeisteli rystyltä ensimmäisen jokerimaalinsa KHL:ssä.

Rangaistuksia toisessa erässä nähtiin ensimmäistä enemmän. Traktorin ylivoima oli vaarallista, mutta Helenius jatkoi kahden ensimmäisen ottelunsa loistovirettä. Vjatsheslav Osnovin osui kerran tolppaan, joten myös hieman apuja oli mukana. Traktor laukoi paljon ja nopeasti pienistä kulmista, mutta Heleniuksen liike ja peittokyky riittivät mainiosti.

Jokerit rankaisi isäntiään todellisella pukukoppimaalilla puolisen minuuttia ennen erän päätöstä. Ville Lajunen levitti siniviivalla Ryan Gundersonille, joka laukoi millintarkasti takanurkkaan 2-1-osuman. Maali oli amerikkalaispakille toinen tälle kaudelle.

Kolmannessa erässä Jokerit tylsytti Traktorin hyökkäykset hyvällä prosentilla. Kaksi alivoimatilannetta hoidettiin tyylillä, mikä tarkoitti sitä, ettei vastustaja onnistunut kertaakaan pakkopelin aikana viimeistelyssä. Heleniuksen tärkeimmät torjunnat tulivat ensimmäisessä ja toisessa erässä, kolmannessa häntä ei enää pahemmin päästy hätyyttelemään.

Voiton myötä joukkue kasvatti pistesaldonsa kymmeneen neljässä ottelussa. Jokerit matkasi heti ottelun jälkeen kohti seuraavaa paikkakuntaa ja jatkaa vieraskiertuettaan maanantaina Hanti-Mansijskissa, jossa vastaan tulee Jugra.