Täysi potti jäi ottamatta, piste mukaan Dynamolta

Jokerit vei peliä miltei koko 65 minuuttia Dynamoa vastaa Moskovassa, mutta joutui tyytymään 1-2-rankkaritappioon. Helsinkiläiset veivät laukaukset ottelussa tylyin lukemin 45-17.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Dynamo - Jokerit vl. 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli vieraskiertueen viimeiseen peliin erinomaisesti ja loi jo avauserässä useita laadukkaita maalipaikkoja. Dynamo oli helisemässä helsinkiläisten vauhdikkaan pelin kanssa, jossa niin miehet kuin kiekko liikkuivat mallikkaasti. Lähimpänä maalintekoa ensimmäisen 20-minuuttisen aikana oli Mika Niemi, jonka ohjaus osui Dynamo-maalin tolppaan.

Toisessa erässä sama meno jatkui, eikä Dynamo saanut kuin kaksi laukausta kohti Ryan Zapolskin vartioimaa maalia. Valitettavasti toinen niistä meni verkon perukoille, kun kiekon kasvoihinsa saanut Pekka Jormakka lipui jäältä pois ja moskovalaiset hyödynsivät hetkellisen ylivoimatilanteensa. Maalin laukoi tarkalla vedolla ylänurkkaan Vladimir Brjukvin.

Jokerit ei jäänyt harmittelemaan huonoa onneaan, vaan jatkoi rummuttamista kolmannessa erässä. Peli aukeni päätöserässä hieman, jolloin myös Dynamo pääsi vastaiskuihin, mutta vieraat saivat vihdoin palkinnon maalin muodossa. Marko Anttila viimeisteli kauden avausmaalinsa ja toi Jokerit rinnalle.

Kolmannen erän loppu ja jatkoaika olivat vieraiden näytöstä, mutta vastustajan maalilla pelannut kokenut Aleksandr Jerjomenko oli kentän paras pelaaja. Jatkoajalla Jokerit laukoi peräti kahdeksan kertaa kohti maalia. Paras paikka oli Antti Pihlströmillä, joka pääsi nokikkain Jerjomenkon kanssa, mutta kun ei niin ei.

Voittomaalikilpailussa Dynamo oli etevämpi, joten Jokereille jäi käteen yksi piste. Ensimmäinen vieraskiertue tuotti näin kuusi pistettä. Kausi jatkuu ensi viikolla ensin Spartakin vieraana, kunnes matka jatkuu Kiinaan ja Venäjän Kaukoitään.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020