Täysi päivätyö pisteiden eteen – ”Onnekas maali, ansaittu voitto”

Jokerit kukisti Sibir Novosibirskin 4-3 Viktor Löövin kolmannen erän maalilla lauantaina vieraskaukalossa. Kenttätapahtumiin nähden voitto oli ansaittu, mutta lopussa tarvittiin ripaus onnea.

Sibir Novosibirsk – Jokerit 3-4 (3-2, 0-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit osui jo 15 sekunnin kohdalla, kun John Norman sivalsi kiekon verkkoon. Ruotsalaisen kauden kolmas maali oli helsinkiläisseuran KHL-ajan toiseksi nopein, sillä ainoastaan kaudella 2017-18 Ladaa vastaan syntynyt Nicklas Jensenin viimeistelemä osuma ehtii edelle.

Sibir kuittasi pelin nopeasti tasoihin vastaiskusta, mutta Jokerit meni uudelleen johtoon, kun Alex Grant tälläsi siniviivalta kauden avausmaalinsa. Se ei kuitenkaan vieraita siivittänyt avauserässä enää suurempaan lentoon. Sibir poistui tauolle johtoasemassa, sillä joukkue osui ensin ylivoimalla ja vielä uudelleen vastaiskusta.

-Ensimmäinen erä oli todella outo. Todella paljon ylivoimahyökkäyksiä, mikä on tietysti hyvä asia fanien kannalta, mutta valmentajat eivät siitä varmasti pitäneet, Viktor Lööv virnisti ottelun jälkeen.

-Ne kaksi tasakenttämaalia oli sellaisia, joita ei saisi tulla eikä sellaisia ole vähään aikaan tullutkaan. Erätauolla rauhoiteltiin porukkaa, ettei käännytä negatiivisen puolelle. Aletaan pelata siten, miten me haluamme ja pidetään pelaamisen rakenne yllä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi.

Jokereiden puolustuspelaaminen tiivistyi toisessa erässä, jossa myös Sibir pelasi tarkemmin. Helsinkiläiset olivat kaukalossa hallitsevampi osapuoli ja tasavajaalla tuli myös palkinto. David Sklenickan kauden toinen maali muutti lukemiksi 3-3. Kolmas erä oli vieraiden hallintaa. Voittomaali syntyi reilut neljä minuuttia ennen loppua, kun Löövin laukoma pomppukiekko siniviivalta yllätti Anton Krasotkinin.

-Se oli onnekas maali, mutta kokonaisuutena ansaitsimme mielestäni voiton, Lööv totesi ja oli iloinen, että kolme maaleista syntyi puolustajien lavasta. Mikko Lehtonen on ollut liekeissä alkukaudesta, mutta nyt oli muiden vuoro ottaa roolia.

-Niin, Mikkohan maalit yleensä tekee puolustajista. Olen iloinen Alexin ja Davidin puolesta, että hekin saivat onnistumiset. On hyvä asia, että maaleja tulee muillekin pakeille. Siitä on hyötyä pitkässä juoksussa, Lööv totesi.

Ottelu oli Jokereille haastava, kuten yleensä aina Novosibirskissä. Ongelmia lisäsi Niklas Frimanin puuttuminen miltei koko avauserän, kun puolustaja sai vaarallisennäköisesti luistimesta viillon kaulaansa. Onneksi tilanteesta selvittiin tikeillä ja hän palasi toisessa erässä peliin. Nicklas Jensen taas jätti leikin kesken loukkaantumisen takia toisen erän jälkeen.

-Pikkaisen oli puutteita yksilö- ja joukkuetasolla terävyydessä. Mutta totta kai ketjumuutoksetkin voivat vaikuttaa, minkä lisäksi avauserässä mentiin pitkään ilman Frimania ja kolmannessa ilman Jenseniä. Painopiste oli silti suurimman osan ajasta vastustajan päädyssä, joten siinä mielessä voimme olla tyytyväisiä, Marjamäki totesi.

Jokerit jatkaa vieraskiertuetta maanantaina Habarovskissa Amuria vastaan. Ottelu alkaa klo 12.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021