Täyden potin kautta tauolle – ”Avauserä oli voiton avain”

Jokerit teki tarvittavan maanantai-iltana Riiassa ja otti Dinamosta kauden neljännen voittonsa lukemin 4-2. Helsinkiläiset tekivät ensimmäisessä erässä kolme maalia ja pitivät asemat loppuun asti.

Dinamo Riika - Jokerit 2-4 (0-3, 1-0, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Peter Regin iski ylivoimalla ja Petri Kontiola kahdesti täysin kentällisin, kun Jokerit repäisi riittävän eron läntisen konferenssin peränpitäjä Dinamoon Arena Rigassa. Tämän jälkeen ote hieman herpaantui ja isännät kirivät toisessa ja kolmannessa erässä maalin päähän. Steve Mosesin 4-2-osuma sinetöi Jokereille täyden potin.

-Ensimmäinen erä oli avain voittoon. Tultiin hyvin peliin ja tehtiin kolme maalia, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

-Toisessa erässä päästettiin vähän irti. Kotijoukkue luisteli ja kamppaili hyvin, he pistivät kaiken peliin. En tiedä, lähdettiinkö tauolle pikkaisen liian aikaisin. Tärkeintä oli kuitenkin saada kaksi pistettä, hän jatkoi.

Mikko Lehtonen otti Riiassa nimiinsä Jokereiden yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen nappaamalla syöttöpisteen Mosesin osumaan. Lehtosen tehot ovat nyt 16+27=43 eli hän ohitti Mika Strömbergin kaudella 1996-97 syntyneen ennätyksen pisteellä. Lehtosella on vielä seitsemän peliä aikaa kaunistella lukemia. Esa Pirneksen 50 tehopistettä on suomalaispelaajien kärkinoteeraus KHL:ssä yhden kauden ajalta.

Joukkue palaa nyt Helsinkiin, jossa harjoitellaan vielä tiistaina ja keskiviikkona. Tämän jälkeen joukkue saa ansaitut vapaapäivät, kunnes arki kutsuu jälleen sunnuntaina. Runkosarjan loppurypistys on edessä, mutta sitä ennen halutaan nollata ajatukset ja antaa kropalle lepoa.

-Lyödään koneita alas, mutta harjoitellaan kuitenkin pari päivää vielä. Sitten unohdetaan jääkiekko hetkeksi kokonaan. Sunnuntaina aletaan viritellä konetta uudestaan, mutta uskon, että kaikki ovat odottaneet tätä taukoa, Marjamäki sanoi ja viittasi pitkään pätkään joulukuun puolivälistä helmikuun alkuun.

-Päästään sitten uudella energialla kotiyleisön eteen ja lähdetään runkosarjan loppurynnistykseen, päävalmentaja ennakoi ensi viikon tiistain Traktor-kamppailua.

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen ja kolmantena olevan Dynamo Moskovan kanssa. SKA Pietari taas on yhden ottelun enemmän pelanneena neljä pistettä Jokereita edellä. Molempia joukkueita vastaan pelataan vielä viimeisillä kierroksilla. Seitsemästä ottelustaan Jokerit pelaa kuudessa playoff-viivan yläpuolella olevia ryhmiä vastaan.

-Voitosta pelataan joka pelissä ja halutaan pitää hyvistä asioista kiinni. Peliä halutaan kehittää edelleen ja pieniä asioita viilata. Keskitytään oleelliseen ja tiedostetaan, että peli on siellä olemassa, koska olemme pystyneet parhaimmillamme pelaamaan todella korkealla tasolla. Mennään peli kerrallaan kohti kevättä, Marjamäki kiteytti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021