Tauko ohi, Moskova odottaa – ”Akut saatu ladattua”

Jokerit palaa ryminällä tositoimiin maajoukkuetauolta, kun Moskovassa pelataan kaksi kovaa ottelua maanantaina ja tiistaina. Sakari Manninen sanoo tauon tulleen hyvään väliin.

Helsinkiläiset pelasivat tiiviin ryppään otteluita ennen taukoa, joten tällä viikolla pelaajat saivat muutaman päivän vapaata. Manninen suuntasi paremman puoliskonsa kanssa Tallinnaan, jossa ohjelmassa oli muun muassa joulutorilla käyskentelyä ja kylpylässä rauhoittumista.

-Rentouttavat pari päivää ja ne tulivat hyvään paikkaan. Sai ajatuksia vähän pois jääkiekosta ja oli kyllä tosi kivaa, Manninen kertoi.

Sunnuntaina joukkue palasi harjoituksiin Hartwall Arenalle ennen lentoa Venäjälle. Vajaan tunnin mittainen jäätreeni karisteli karstoja koneesta, jos niitä edes kummemmin oli ehtinyt sinne kertyä. Manninen tuli kaukalosta pois hymy huulillaan.

-Hyvä tempo ja pöhinä oli heti, mukava lähteä reissuun. Tunsi oikein, kuinka akut on saanut ladattua ja oli ihan intoa täynnä, kun pääsi jäälle, hyökkääjä tunnelmoi.

Ennen taukoa Jokerit voitti kuudesta viimeisestä pelistään neljä. Joukkueen yleinen vire on ollut hyvä, mutta pienissä asioissa pystytään vielä skarppaamaan. Manninen katsoo asiaa hyökkääjien näkökulmasta.

-Maalille menoa pitää parantaa, että saataisiin sinne painetta ja sieltä maaleja. Ylivoimalla meillä on ollut paikkoja, mutta tehokkuus on puuttunut. Siinä on toinen asia, jossa voimme olla parempia, hän mietti.

-Yleinen vireemme on kuitenkin ollut ihan hyvä ja menemme joukkueena oikeaan suuntaan.

Jokerit aloittaa maanantaina viikon, joka pitää sisällään neljä kovaa ottelua. Avangard Omsk, Spartak Moskova ja TsSKA Moskova ovat tukevasti playoff-paikoilla ja myös Dinamo Riika taistelee kynsin hampain paikasta auringossa.

-Innolla tätä viikkoa odottaa – viimeinen puristus ennen joulua. Kovatempoisia pelejä on edessä, Manninen tiesi.

Maanantain vastustaja Avangard vieraili Helsingissä marraskuussa. Tuolloin maaleja mätettiin urakalla, kun suoraviivainen ja hurjatempoinen ottelu päättyi isäntien 7-4-voittoon. Huomenna pelataan poikkeuksellisesti Moskovan Balashihassa, kun Avangard joutui täksi kaudeksi evakkoon kotihallistaan.

-He pelaavat pohjoisamerikkalaisella tyylillä, pitävät vauhtia yllä, ovat suoraviivaisia ja puolustavat eteenpäin. He ajavat maalille ja laukovat paljon pienistäkin kulmista. Siihen pitää olla valmis, Manninen luetteli.

-Meillä on hyvä kokemus heistä kotikaukalossa. Vastustajana heidän tyylinsä sopii varmasti meille, hän jatkoi.

Avangardin vire ennen taukoa ei ollut paras mahdollinen, kun neljästä viimeisestä pelistä tuli kolme tappiota. Kuitenkin viimeisessä kamppailussa kaatui Metallurg Magnitogorsk 3-2. Avangard on itäisessä konferenssissa toisena, mikä kertoo oleellisen joukkueen iskukyvystä. Kanadalaisvalmentaja Bob Hartley on saanut iskostettua pohjoisamerikkalaisen tyylin ryhmäänsä menestyksekkäästi.

-Hyökkääjien ja pakkien pitää pysyä tiiviinä, ettei anneta ylivoimahyökkäyksiä. Aina tarvitaan se kolmas hyökkääjä pakkien tueksi. Kovaa luistelua on tiedossa eikä siinä passaa kaverille hävitä, Manninen kertoi.

-Uskon, että molempiin suuntiin tulee maalipaikkoja ja ne omat pitää pystyä käyttämään hyväksi. He heittävät paljon kiekkoa maalille ja ajavat sinne kolmellakin äijällä. Niissä hetkissä on myös meidän paikat vastaiskuille, jokerihyökkääjä totesi.

Jokereiden ja Avangardin välinen ottelu alkaa maanantaina klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020