Tappion kautta tauolle - "Joukkue taisteli erittäin hyvin"

Dinamo Minskin ylivoimapeli oli tikissä sunnuntai-iltana Jokereita vastaan. Helsinkiläiset lähtivät maajoukkuetauolle tappio niskassaan. Valkovenäläisjoukkue otti pisteet lukemin 5-3.

Dinamo Minsk – Jokerit 5-3 (0-0, 2-1, 3-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit joutui peliin ilman useaa tärkeää pelaajaa. Sairaustapausten vuoksi kokoonpanossa oli vain kolme täyttä ketjua pelaajia. Hyvin Jokerit joka tapauksessa raatoi askissa, mutta Dinamon ylivoimapeli oli sunnuntaina kovassa iskussa.

-Joukkue taisteli erittäin hyvin, eikä heiltä voi enempää pyytää. Kahdeksan pelaajaa puuttui kokoonpanosta, ja niillä mentiin, ketä oli. Olen tosi ylpeä pelaajista, jotka tänään olivat jäällä taistelemassa, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue meni johtoon Taylor Beckin osumalla heti toisen alkajaisiksi. Perään Dinamo teki ensimmäisen ylivoimamaalinsa, kun viidellä kolmea vastaan osui Malte Strömwall komean kuvion päätteeksi. Dinamolla on terävä kärki ja se hyödynsi paikkansa ottelussa.

Nicklas Jensen laukoi ylivoimalla Jokerit maalin päähän toisessa erässä kauden 15. osumallaan ja kolmannessa Teemu Turunen ujutti kauden kymmenennellä maalillaan vieraat rinnalle. Hetken näytti siltä, että helsinkiläiset pystyvät kääntämään pelin itselleen, mutta jäähyvaikeudet koituivat vieraiden kohtaloksi.

Illan hahmo oli Strömwall, joka teki tasoituksen jälkeen kaksi ylivoimaosumaa pikatahtiin ja täydensi näin hattutemppunsa. Henri Ikonen kavensi vielä pari minuuttia ennen loppua 3-4:ään kauden avausmaalillaan, mutta rinnalle punakeltaiset eivät enää nousseet. Dinamo teki viimeisen maalinsa tyhjiin.

-Maalinteko on ollut meille vaikeaa viime aikoina. Kova määrä tehdään maalin eteen hommia ja vastustaja iskee pikkuisen tehokkaammin. Kova reissu tämä oli ja joukkue kyllä taisteli hyvin. Tällä kertaa tulos oli negatiivinen, Marjamäki summasi.

Jokereille tappio oli toinen peräkkäinen ja samalla sijoitus huipputasaisessa läntisessä konferenssissa putosi kolmanneksi. Pelit jatkuvat kotikaukalossa maanantaina 20.12. TsSKA Moskovaa vastaan.

-Kieltämättä ollaan tauon tarpeessa ja saadaan porukka takaisin terveeksi. Aika paljon on reissattu, mutta nyt 16 viimeisestä pelistä pelataan 11 kotona. Päällimmäisenä tällä hetkellä on kuitenkin mielessä nämä kaksi tappiota, joista olisimme mielestäni jotain ansainneet. Huilataan nyt ja sen jälkeen uudella iskulla kaukaloon, päävalmentaja painotti.