Tanskalaisjätti saapuu Ruotsista

Oliver Lauridsen pelasi tämän kauden Ruotsissa. Kuva: Frölunda Indians

Jokerit ja puolustaja Oliver Lauridsen ovat päässeet yhteisymmärrykseen kahden vuoden sopimuksesta. Miltei kaksimetrinen tanskalaispelaaja liittyy helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsin ja CHL:n mestariryhmä Frölundasta.

-Lauridsen on joukkuepelaaja viimeisen päälle. Hän on vahva oman maalin edustalla, kamppailupelaamisessa ja alivoimalla. Hänellä on alla nousujohteinen kausi Ruotsissa ja luotamme, että kehitys jatkuu myös KHL:ssä, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Lauridsen, 27, siirtyi seitsemän Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen täksi kaudeksi Ruotsin SHL:n Frölunda Indiansiin. Joukkue voitti niin Mestareiden liiga CHL:n kuin Ruotsin mestaruuden. Lauridsen pelasi SHL:ssä 42 ottelua runkosarjassa ja kaikki 16 playoff-peliä. Otteitaan kauden mittaan jatkuvasti parantanut puolustaja oli pudotuspeleissä joukkueensa taklaustilaston kolmonen ja blokeissa kakkonen.

NHL:ssä tanskalaisjärkäle on pelannut 16 ottelua Philadelphia Flyersin paidassa. Näissä peleissä luotettava puolustaja pääsi juhlimaan myös kahta tekemäänsä maalia. Hän pelasi Flyersin organisaatiossa kaikkiaan neljällä kaudella. AHL:ssä Lauridsen sai tililleen 264 ottelua, joissa syntyi 9+25=34 pistettä.

Lauridsen on edustanut kotimaataan Tanskaa juniorimaajoukkueista lähtien. Hän on lisäksi pelannut miesten tasolla kolmissa viime MM-kisoissa. Keväällä 2013 hänet valittiin yhdeksi joukkueen kolmesta parhaasta pelaajasta MM-turnauksessa. Parhaillaan Lauridsen on Tanskan ryhmän mukana valmistautumassa Venäjällä pelattaviin kisoihin. 

Lauridsen muutti Ruotsiin pelaamaan jääkiekkoa nuorena poikana ja edusti mm. Rögleä ja Linköpingiä junioreissa. Kaudeksi 2008-09 hän siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistokiekkoa St. Cloudiin. Lauridsen pelasi St. Cloudissa kolme vuotta, kunnes siirtyi hänet kesällä 2009 varanneen Philadelphia Flyersin riveihin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022