Tanskalaiset maalinteossa, Kalnins viimeinen lukko

Nicklas Jensen (2) ja Oliver Lauridsen veivät maaleillaan Jokerit karkumatkalle Tsherepovetsissa keskiviikkoiltana. Toisessa päässä Janis Kalnins pelasi erinomaisen ottelun ja takasi helsinkiläisille kaksi pistettä Severstalin vieraana.

Severstal Tsherepovets – Jokerit 1-4 (1-1, 0-2, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit pelasi kypsän vierasottelun, vaikka olikin etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ajoittain vaikeuksissa aktiivisen kotijoukkueen kanssa. Helsinkiläisten voiton takuumies oli Janis Kalnins, joka torjui 27 kertaa illan aikana. Latvialainen sai kiitettävästi apuja puolustukselta, mutta sai myös venyä muutamaan huippukoppiin.

-Täytyy sanoa, etten ihmettele yhtään, että Severstal voitti Avangardin 5-1 viime viikolla. Oli tosi vahva joukkue tänäänkin; nuori, luisteleva ja nälkäinen porukka, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

-Aloitettiin hyvin ensimmäinen vitonen, mutta sitten oltiinkin melkein 35 minuuttia ottavana osapuolena. Kolmanteen erään saatiin rivejä kasaan ja pelattiin ihan hyvin. Äärimmäisen tehokkaita oltiin tänään ja siinä mielessä tämä oli iso voitto.

Nicklas Jensen oli ahnain hyökkäyspäässä. Tanskalainen nosti kahden osumansa myötä maalimääränsä neljän pelin jälkeen jo neljään. Ensimmäinen syntyi avauserässä hyvän riiston jälkeen ja toinen toisessa Henrik Haapalan huikeasta syötöstä.

Jokerit sai toisen erän loppuun tärkeän kahden maalin johdon, kun John Norman voitti aloituksen ja Oliver Lauridsen tykitti kauden avausmaalinsa. Päätöserässä helsinkiläiset pitivät pakettinsa tiiviinä, eikä Severstal päässyt luomaan vaarallisia tilanteita. Henri Ikonen sinetöi voiton tyhjään verkkoon.

-Huomaa, että aika alussa ollaan vielä, ja tästä pelistä saatiin myös kehittymisen kannalta hyvää materiaalia. Puolustuspelissä tulee välillä nukahduksia, ja on sanottava, että Janis oli tänäänkin mies paikallaan. Pelin aikana saatiin parannettua, mutta yhdessä pitää vielä käydä asioita läpi ja viedä niitä eteenpäin, Marjamäki summaili.

Erikoistilanteet eivät näytelleet keskiviikkoillassa merkittävää roolia, sillä Severstal pelasi ottelussa kahdesti ja Jokerit kerran ylivoimalla. Molempien joukkueiden alivoimat hoitivat leiviskänsä tyylillä. Jokereiden alivoima on päästänyt omiin vasta yhden maalin neljässä pelissä.

Vieraskiertue jatkuu seuraavaksi Nizhni Novgorodiin, jossa perjantaina vastassa on Torpedo. Haaste on jälleen kova, sillä Torpedo kukisti keskiviikkona viime kauden mestari TsSKA:n kotihallissaan jatkoajan jälkeen luvuin 2-1.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020