Talviurheiluvuosi 2019 käyntiin Pekingissä – Jokerit isosti mukana

Vuosi 2019 on Suomen ja Kiinan välinen talviurheiluvuosi. Jokerit on vahvasti mukana työssä, jonka tavoitteena ovat Pekingin vuoden 2022 olympialaiset.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Kiinan presidentti Xi Xiping solmivat valtioiden välisen yhteistyösopimuksen talviurheiluvuodesta 2019 kaksi vuotta sitten Helsingissä. Samassa yhteydessä Jokerit ja Kunlun Red Star sopivat strategisesta kumppanuudesta, joka tähtää yhteistyöhön suomalaisten ja kiinalaisten jääurheilijoiden välillä. Tavoitteena ovat vuoden 2022 Pekingin talviolympialaiset.

Suomi-Kiina Talviurheiluvuoden avajaiset pidetään Pekingissä tulevalla viikolla 15. tammikuuta. Avajaispaikkana toimii Shougang Industry Olympic Park ja avajaistapahtumaan on kutsuttu myös Jokereiden 2008-syntyneiden joukkue. Joukkueen matkasta kohti avajaisia tehdään videomuodossa matkapäiväkirja, jota voit seurata Jokerit.comissa ja Jokereiden sosiaalisen median kanavissa. Juniorijoukkueen matkan Pekingiin on mahdollistanut Jokereiden pitkäaikainen kumppani CCM, opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki sekä useat Jokereiden kansainväliset kumppanit.

Jokerit on vuodesta 2017 lähtien tehnyt aktiivisesti yhteistyötä Kiinan kanssa jääkiekon kehittämisen eteen väkiluvultaan maailman suurimmassa valtiossa. ”Urheilu edellä” on ollut teema, jota Jokerit on halunnut noudattaa kaikessa tekemisessä yhteistyön tiimoilta. Jokereiden juniorijoukkueita on käynyt pelaamassa turnauksia Pekingissä ja Suomessa helsinkiläisseura on järjestänyt leirejä kiinalaisille jääkiekkoilijoille. Tästä seuraavaa askelta ollaan jo toteuttamassa pelaajien ja valmentajien koulutusta ja yhteistyötä tiivistämällä.

Samalla Jokerit on ollut avaamassa suomalaisille yrityksille ovia Kiinassa, jotta nämä pääsisivät osaksi talviurheilun rakentamista voimakkaasti talvilajeihin panostavassa maassa. Pekingin vuoden 2022 olympialaisten pääteemoja ovat kestävä kehitys, ympäristöystävällisyys ja energiansäästö – alueita, joihin suomalaisilla yrityksillä on paljon tietotaitoa.

Suomen ja Kiinan sekä Jokereiden ja Kunlun Red Starin välinen urheiluyhteistyö on täysin uudentyyppistä ja vasta alkutekijöissään, mutta pohjatyö on tehty laadukkaasti. Tuloksia on odotettavissa jo talviurheiluvuoden 2019 aikana. Jokereiden kansainvälistä yritystoimintaa seuraat parhaiten osoitteessa jokeritpremium.com.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020