Takaa Traktorin rinnalle ja ohi – ”Hieno ilta Hartwall Arenalla”

Jokerit voitti Traktorin yhdeksännen kerran peräkkäin KHL:ssä, mutta helpolla pisteet eivät tulleet. Veli-Matti Savinainen nousi isäntien sankariksi kahdella osumallaan.

Jokerit – Traktor Tsheljabinsk 3-2 (0-0, 1-2, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit ja Traktor tarjoilivat Hartwall Arenan yleisölle viihdyttävän ja jopa playoff-kiekolta tuoksahtaneen kiihkeän illan tiistaina. Itäisen konferenssin jumbo ei myynyt nahkaansa halvalla, vaan johti kahden erän jälkeen väkevän esityksen ansiosta luvuin 2-1.

-Alkuviikon pelit kotona ovat olleet meille jostain syystä vaikeita. Niistä ei ole kauhean hyvä historia, enkä tiedä, mistä se oikein johtuu, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

-Emme pelanneet huonosti, mutta pientä huolimattomuutta näkyi viimeisissä syötöissä emmekä olleet maalipaikoissa teräviä. Vastustajan maalivahti (Stanislav Galimov) oli erinomainen ja pelasi korkealla tasolla, Marjamäki jatkoi ja antoi kehut vastustajan yritteliäälle tekemiselle.

-Traktor oli juuri niin hyvä kuin oletettiinkin ja pelasi hyvää viisikkopeliä. Hyvää työtä ovat Vova (päävalmentaja Vladimir Jurzinov junior) ja kumppanit tehneet. Joukkue iskee vastaan ja siellä on laadukkaita pelaajia (Lukas) Sedlak ja (Tomas) Hyka etunenässä.

Jokerit väänsi ruuvia kireämmälle kolmannessa erässä ja sai ansaitun tasoituksen, kun pirteästi esiintynyt nelosketju onnistui viimeistelyssä. Mikko Lehtonen järjesteli paikan Marko Anttilalle, joka sivalsi lukemiksi 2-2.

-Se maali oli sellainen, mitä meidän pitää tehdä enemmän eli laittaa kiekkoa maalille ja äijiä perään, Marjamäki sanoi.

Tästä hetki ja alivoimalla Veli-Matti Savinainen karkasi Brian O’Neillin kanssa maalintekoon. Savinainen viimeisteli illan toisen osumansa ja Jokerit käänsi tappiotilanteen edukseen. Erikoistilanteissa Jokerit oli askeleen edellä, sillä ylivoimalla osuttiin kerran ja alivoima piti nollat omassa päässä.

-Alivoima oli tänään menestyksen avain, kun vielä teimme voittomaalinkin vajaalla. Tärkeät kaksi pistettä meille, hyvä taistelu jätkiltä ja hieno ilta Hartwall Arenalla näin ison yleisön edessä, Marjamäki kiitteli

-Odotusarvo oli, että tämä peli meidän pitää voittaa, mutta kaikki varmaan huomasivat taas, että sarja on aika kova. Helpolla ei saa yhtään mitään. Pitää olla ylpeä joukkueesta, päävalmentaja kiteytti.

Jokerit nousi voiton ansiosta lännessä kolmannelle tilalle ohi Dynamo Moskovan. Pelit jatkuvat torstaina Jekaterinburgissa Avtomobilistin vieraana. Kotona pelataan lauantaina Metallurg Magnitogorskia ja maanantaina Dynamoa vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021