Takaa-ajo onnistui - ”Hieno kolmas erä joukkueelta”

Marko Anttilan alivoimamaali kolmannen erän alussa toi Jokerit tasoihin Bratislavassa. Tämän jälkeen helsinkiläiset veivät takaa-ajonsa tyylillä päätökseen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Slovan Bratislava - Jokerit 3-5 (2-1, 1-1, 0-3) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit nappasi arvokkaat kaksi sarjapistettä suomalaishyökkääjä Patrik Virran edustaman Slovan Bratislavan vieraana vahvan kolmannen erän siivittämänä. Helsinkiläiset nousivat kamppailussa kolmesti takaa-ajoasemasta tasoihin. 

 Päätöserään Jokerit lähti 2–3-tappioasemasta, mutta käänsi ottelun tehokkaalla viimeistelyllä ja tarkalla puolustuspelaamisella.  

– Hieno voitto ja varsinkin hieno kolmas erä joukkueelta. Se oli osoitus meidän lujuudesta, että pystyimme nousemaan voittoon vieraskaukalossa, tehot 2+2 tehtaillut Sakari Manninen kertoi taiston tauottua.

Jokerien tehokentällisenä hääräsi kokoonpanoon palanneen Henri Ikosen, neljän tehopisteen iltaa viettäneen Sakari Mannisen ja nopeudellaan vastustajalle harmaita hiuksia aiheuttaneen Steve Mosesin muodostama hyökkäystrio. 

–Pyrimme pitämään vauhtia yllä ja laittamaan kiekkoa liikkeelle. Hyvin tuntui ketjun peli toimivan ja siinä oli mukava pelata. Me kaikki kolme olemme vauhdikkaita pelaajia, jotka tykkäävät paiskia hommia. Tietenkin omat onnistumiset lämmittävät, mutta ennen kaikkea olen iloinen tästä tavasta, jolla voitto tuli, Manninen valotti.

Manninen siirrettiin laitahyökkääjän paikalta keskushyökkääjäksi tähän otteluun, sillä Jokeri-kapteeni Peter Regin oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

– Hyvältä tuntui pelata sentterinä. Ei pelipaikan vaihtumisen kanssa ollut mitään ongelmaa. Paikat siinä vaihtuu pelin tiimellyksessä niin paljon, että tuli kyllä siellä laidassakin väännettyä, Manninen sanoi.

Jokereilta maalinteossa kahdesti osuneen Mannisen lisäksi onnistuivat Pekka Jormakka, tärkeän 3–3-tasoitusmaalin kolmannessa erässä alivoimalla läpiajosta viimeistellyt Marko Anttila ja kauden ensimmäisen osumansa upealla rannekudilla takaylänurkkaan pyssyttänyt Henri Ikonen. Puolustaja Sami Lepistö keräsi kolme syöttöpistettä. 

Jokerien tolppien välissä Ryan Zapolski pysäytti 21 kiekkoa ja antoi torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

Täysi pistepotti Slovanista oli Jokereille harvinaista herkkua, sillä helsinkiläiset olivat viimeksi juhlineet voittoa Bratislavassa kolme ja puoli vuotta sitten. Slovan oli voittanut viisi joukkueiden edellistä kohtaamista ennen tätä iltaa.

Vaisusti kauden aloittaneen kotijoukkueen maaleista kiihkeässä ja vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä vastasivat Rudolf Cerveny, Ivan Svarny sekä Michal Sersen.

Lauri Marjamäen luotsaama Jokerit keräsi kauden toiselta vieraskiertueelta kahdesta ottelusta kolme pistettä plakkariin. Helsinkiläiset ovat saalistaneet nyt kauden kaikista viidestä vierasottelustaan pisteitä. 

– Kolme pistettä vieraskiertueelta on hyvä suoritus ja tästä on hyvä jatkaa. Nyt päästään pelaamaan kaksi seuraavaa ottelua taas kotona ja uskon meidän olevan vahvoja sielläkin, Manninen tuumasi.

KHL:n läntisen konferenssin kärkipaikalle palannut Jokerit jatkaa kauttaan maanantaina kotiottelulla suomalaispuolustajan Jyrki Jokipakan edustamaa Sotshia vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019