Takaa-ajo ei tuonut tulosta - "Voittoon oli avaimet"

Jokerit koki maanantai-illan KHL-näytelmässä 1–2-tappion Neftehimik Nizhnekamskia vastaan kotikaukalossaan. Isännät joutuivat kahden maalin takaa-ajoasemaan jo avauserässä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Neftehimik Nizhnekamsk 1-2 (0-2, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit palasi kotiyleisönsä eteen kauden pisimmän vieraskiertueen jälkeen mollivoittoisesti. Seitinohuet mahdollisuudet itäisessä konferenssissa pudotuspeleihin omaava Neftehimik rokotti kotijoukkueen virheistä kahdesti avauserässä. Jokerit puolestaan tuskaili jäähyjen ja maalinteon kanssa, eikä helsinkiläisten kiri riittänyt tällä kertaa sarjapisteisiin. 

Neftehimik Nizhnekamsk nappasi 35 kertaa kiekon tielle ehtineen Ilja Jezhovin johdolla historian ensimmäisen voittonsa Jokereista Helsingissä. 

– Päästimme halvalla tyhmät maalit omiin, eikä saatu sellaista starttia peliin kuin olisi haluttu. Meilläkin oli siinä avauserässä kuitenkin paikat tehdä se 2–3 maalia. Toisessa erässä istuimme jäähyllä, eikä saatu hyökkäyspeliä oikein käyntiin. Kolmas erä oli ihan hyvä ja saatiin kavennus aikaan. Voiton avaimet oli olemassa, mutta tällä kertaa ei pystytty sitä kaivamaan, Marko Anttila kertoi.

Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän -kiertueelta kolmesta ottelusta kahden voiton tuomat neljä pistettä ottanut Jokerit puolestaan kärsi kolmannen perättäisen kotitappionsa. 

Helsinkiläisten ainokaisesta vastasi kolmannessa erässä verkkoa heiluttanut, pisteputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi kasvattanut tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen, joka rikkonaisessa toisessa erässä kilautti kertaalleen ylärimaan. Osumaan hienon esityön teki Sakari Manninen. 

Kokoonpanoon paluun teki äärimmäisen tärkeä työmyyrä ja arvostettu joukkuepelaaja Anttila. Laitahyökkääjä pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten marraskuun puolivälin. 

– Tammikuun alussa pääsin jo jäälle ja sen jälkeen on otettu askel askeleelta steppejä eteenpäin. Viime viikon olin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa harjoittelemassa ja sain kamppailla. Intoa oli tänään ja kropassa tuntui hyvältä. Kiitos hoitaville lääkäreille ja fysioterapeutille. Jalkaa on rääkätty, eikä sen osalta mitään huolta ole, pirteästi paluuottelussaan pelannut Anttila sanoi. 

Jokereiden tolppien välissä Janis Kalnins pelasi hyvän ottelun ja pysäytti 21 kiekkoa. Latvialaisvahti antoi muutamalla huippupelastuksellaan punakeltaisille mahdollisuuden tapella päätöserässä vielä voitosta. 

Jokerit esitti ottelussa erinomaista alivoimaa. Neftehimik pääsi myllyttämään peräti kuusi kertaa ottelun aikana ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. 

KHL:n läntisessä konferenssissa neljäntenä majaileva Jokerit pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona. Silloin Helsinkiin vieraaksi saapuu KHL:n hallitseva mestari Ak Bars Kazan.

– Kerma on vielä jäljellä tämän kauden osalta. Haluamme saavuttaa kotiedun pudotuspeleihin. Hienoa päästä nyt pelaamaan, kun kauden tärkeimmät matsit lähestyvät. Meillä on jäljellä tärkeitä pelejä vielä runkosarjassakin ja varsinkin kotona olisi tärkeää saada nyt voittoja alle fiiliksenkin kannalta, Anttila päätti. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019