Syyskauden yhteenveto: ”Kova halu mennä eteenpäin”

Jokerit lähti maajoukkuetauolle läntisen konferenssin kolmannelta sijalta. Pisteitä joukkue on kerännyt viidenneksi eniten koko sarjassa ja tehnyt maaleja toiseksi eniten KHL:ssä.

Jokerit on pysynyt läntisen konferenssin jättiläisten TsSKA:n ja SKA:n kyydissä erinomaisesti kauden ensimmäisellä puoliskolla. Eroa kärjessä olevaan moskovalaisryhmään on viisi ja toisena olevaan pietarilaisnippuun kaksi pistettä.

Syyskuun alussa alkanut runkosarja on lähestymässä puoliväliään, kun joukkueilla on takana 27-24 ottelua. Jokainen joukkue pelaa ennen pudotuspelejä 62 ottelua.

-Tahti on ollut kova: 64 päivää ja 25 peliä, kovasti reissaamista. Paljon on positiivisia asioita: esimerkiksi paljon tehtyjä maaleja, päävalmentaja Lauri Marjamäki pureskelee.

Jokerit on osunut tähän asti 88 kertaa. Se on toiseksi eniten koko sarjassa, sillä vain Avtomobilist on tehnyt enemmän maaleja (90). Helsinkiläisten tehtyjen maalien keskiarvo on koko KHL:n paras, sillä jekaterinburgilaiset ovat pelanneet yhden ottelun Jokereita enemmän.

-Ehkä parasta on kuitenkin ollut yhteistyö joukkueen kanssa. Kuinka he haluavat kehittyä ja olla toistensa kanssa. Se on upeaa nähdä, Marjamäki korostaa.

Juuri ennen taukoa Jokereiden otteissa tapahtui pieni notkahdus. Tahti tiivistyi entisestään ja mukaan tuli myös paljon matkustamista. Lisäksi Karl Stollery, Antti Pihlström ja Nicklas Jensen joutuivat sairastuvalle. Alex Grant taas kärsi parissa viime pelissä pelikieltoa.

-Tiesimme ennen Tallinnaa, että nyt tulee kova kuuden pelin rypistys. Tallinnassa meillä oli vielä energiaa tulla väkisin rinnalle ja ohi, mutta ihan eivät paukut riittäneet vieraskiertueen kolmessa ensimmäisessä pelissä. Tietysti siinä putosi myös joitain pelaajia pois, Marjamäki kertaa.

Jokerit voitti Tallinnassa Spartakin ja Severstalin, mutta hävisi vieraskiertueen alkajaisiksi sarjaa ylivoimaisesti johtavalle Avtomobilistille, kaksinkertaiselle KHL-mestarille Metallurgille ja läntisen konferenssin kärjelle TsSKA:lle. Tiistaina kurssi kääntyi, kun Severstal jäi jalkoihin 4-0.

-Oli hyvä päättää kiertue voittoon, mutta varmasti tässä lepoa tarvitsee nyt itse kukin perheiden parissa. Tullaan sitten entistä vahvempana tauolta takaisin, Marjamäki miettii.

Kolmas sija lännessä ja tukeva ote pudotuspelien kotietuun kertovat siitä, että Jokereiden syksy on ollut onnistunut. Uusi päävalmentaja on tiiminsä kanssa saanut iskostettua pelaajiin niitä asioita, joiden pohjalle halutaan rakentaa pitkä kausi. Matkaa on hyvä jatkaa yhdessä luottavaisin mielin.

-Tulos on aina seurausta tekemisestä ja mielestäni tasomme on ollut hyvä, Marjamäki aloittaa.

-Toisaalta nämä tappiotkin olivat tärkeitä, koska ilman niitä emme voi kehittyä. Ilman niitä kokemuksia emme voi kasvaa menestyväksi joukkueeksi.

-Lähtökohdat ovat hyvät jatkaa tästä, mutta kausi on täysin kesken vielä. Kova halu on mennä eteenpäin ja kehittyä. Uskon, että joukkue on valmis vastaamaan siihen haasteeseen, päävalmentaja katsoo tulevaan.

Jokerit jatkaa pelejä kotikaukalossa keskiviikkona 14.11. Severstal Tsherepovetsia vastaan. Superweekin aikana kohdataan myös Lokomotiv Jaroslavl, Avangard Omsk ja Barys Astana. Näihin peleihin 4 lippua 44 eurolla. Varmista omat paikkasi Ticketmasterin verkkosivuilta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019