Suoritus jäi kauas parhaasta – ”Eihän näin saisi käydä”

Dynamo Moskova eteni KHL:n läntisen konferenssin välieriin kaatamalla Jokerit otteluvoitoin 4–2. Torstain kuudes kamppailu päättyi Dynamon eduksi 6-2.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Dynamo Moskova - Jokerit 6-2 (5-0, 1-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)
Dynamo jatkoon voitoin 4-2.

Dynamo ratkaisi kotiyleisön edessä kamppailun jo ensimmäisessä erässä. Jokerit hukkasi ottelun alussa muutaman erinomaisen maalipaikan, kun taas moskovalaiset käyttivät omat paikkansa tehokkaasti. Ensimmäisen maalin merkitys nousi jälleen suureksi.

Jokereiden selkäranka mureni käsittämättömästi ja kotijoukkue takoi ensimmäisen 20-minuuttisen aikana taululle 5–0-lukemat. 

– Aika vähissä on sanat. Tämä oli katastrofi meidän osalta. Eihän näin saisi käydä, mutta nyt sattui sitten tällainen peli, Jokeri-hyökkääjä Marko Anttila kertoi. 

Helsinkiläisten pakka hajosi hetkellisesti ja se sortui myös tyhmiin jäähyihin, mutta selkä ei suoristunut kuitenkaan missään vaiheessa.

– Varmasti ne alun jäähyt sotkivat ja takaiskut lamaannutti, eikä me saatu sitä heidän vahvaa hetkeään tapettua, Anttila pohti syitä heikkoon ensimmäiseen erään.

Toisessa ja kolmannessa erässä Jokerit hallitsi kiekkoa ja haki epätoivoisesti maaleja. Dynamo keskittyi suojelemaan johtoaan ja tyytyi puolivillaiseen hyökkäyspeliin. 

Jokereiden maaleista vastasivat tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen ja voimalaituri Marko Anttila. 

Dynamolta maaliverkkoa heiluttivat Michal Cajkovsky, Vladimir Brjukvin, Vladislav Jefremov, Jegor Zaitsev, Danill Tarasov ja Dmitri Kagarlitski. 

Dynamo Moskova pudotti Jokerit jatkosta ja eteni KHL:n läntisen konferenssin välieriin otteluvoitoin 4–2. 

Jokereiden murheenkryyni läpi ottelusarjan oli luokaton ylivoimapeli. Helsinkiläiset eivät tehneet kuudessa ottelussa ainuttakaan ylivoimamaalia. 

Jokerit hallitsi jokaista ottelua, mutta Dynamo puolusti keskustaa erittäin vahvasti läpi ottelusarjan ja oli tehokkaampi maalipaikoissa. 

– Ylivoimapeli on varmasti yksi syy tähän tulokseen. Tehokkuus ylipäätään on se suurin syy. Koko kausi runkosarjassa tehtiin paljon maaleja ja esitettiin hyvää hyökkäyspeliä, mutta nyt jäi tehot jostain syystä piippuun. Vastustaja oli tämän verran parempi ja ansaitsi jatkopaikkansa, Anttila niputti. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020