Suomalaisten Sibirillä synkkä marraskuu

Sibir Novosibirskin riveissä pelaa viisi suomalaispelaajaa. Joukkueen marraskuu on sujunut synkissä merkeissä, sillä kahdeksasta pelistä on tullut kahdeksan tappiota.

Vahvasti kauden aloittanut Sibir on joutunut marraskuussa kurimukseen, jollaista ei ole hetkeen nähty. Viisi tappiota vieraissa ja kolme kotona ovat pudottaneet siperialaisryhmän playoff-viivan alapuolelle yhdeksännelle sijalle. Tappioista huolimatta mitään ei ole vielä menetetty, sillä itäinen konferenssi on äärimmäisen tasainen.

Keskiviikkona edellisessä ottelussaan Sibir taisteli pisteen Kazanista itää johtavan Ak Barsin vieraana. Aiemmin ainoastaan TsSKA ja Jokerit ovat onnistuneet raapimaan pisteitä Tatneft Arenalta tällä kaudella, joten Sibir on menossa oikeaan suuntaan. Voittamisen kynnys on kuitenkin edelleen korkea.

Siperialaisten riveissä nähdään viisi suomalaispelaajaa: maalivahti Harri Säteri, puolustaja Jyrki Jokipakka sekä hyökkääjät Jukka Peltola, Juuso Puustinen ja Mikael Ruohomaa. Heistä Peltola jätti keskiviikon ottelun kesken blokattuaan kovan lyöntilaukauksen. Hänen pelaamisensa perjantaina on epävarmaa. 

Jokipakka on ollut joukkueen ykköshevonen puolustuksessa, sillä peliaikaa on tullut yli 23 minuuttia ottelua kohden. Myös pisteitä on syntynyt mukavasti (1+14=15) ja Jokipakka on Ruohomaan (6+9=15) ohella joukkueensa paras pistemies. Myös Puustinen (8+6=14) ja Peltola (6+8=14) ovat olleet tärkeitä lenkkejä ryhmässä.

Sibir raataa pisteensä kuitenkin pitkälti puolustuksen ja työnteon kautta. Säteri ja toinen maalivahti Aleksei Krasikov ovat pelanneet hyvän alkukauden ja on mielenkiintoista nähdä, kumpi saa torjuntavuoron perjantaina. Krasikov on pelannut kahdessa edellisessä ottelussa, joten nyt lienee Säterin vuoro.

Jokerit ja Sibir eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, mutta nyt yhteen isketään kahdesti lyhyen ajan sisään. Perjantain jälkeen helsinkiläiset nimittäin pelaavat Novosibirskissä heti viikon päästä Suomen itsenäisyyspäivänä. KHL:ssä keskinäiset kohtaamiset ovat menneet Jokereille voitoin 6-3.

Perjantain ottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Sibirin kokoonpano keskiviikkona:

66 Nikita Mihailov - 13 Mikael Ruohomaa - 71 Juuso Puustinen
86 Aleksandr Sharov - 91 Danil Romantsev - 81 Jukka Peltola
24 Jevgeni Tshesalin - 12 Aleksandr Tortshenjuk - 99 Nikita Shashkov
50 Vladimir Pervushin - 22 Viktor Komarov - 27 Gleb Zirianov

23 Jyrki Jokipakka - 67 Andrei Jermakov
2 Nikolai Demidov -7 Ilja Morozov
20 Konstantin Aleksejev - 85 Oleg Piganovitsh
78 Jaroslav Habarov - 55 Ilja Pastuhov

84 Aleksei Krasikov (29 Harri Säteri)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020