Steve Moses uusin hankinta ensi kaudelle

Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Yhdysvaltain yliopistoliigassa maaleja mättäneen hyökkääjä Steve Mosesin kanssa. Moses, 22, on Jokereille tuttu mies, sillä hän harjoitteli jo viime kesänä viikon verran helsinkiläisjoukkueen mukana. Uutena nimenä Jokereihin saapuu myös 19-vuotias hyökkääjä Matti Lamberg. Omista nuorista liigasopimuksen on tehnyt 17-vuotias Saku Salminen.

Moses on pelannut neljä edellistä kautta New Hampshiren yliopistojoukkueessa, jossa hän oli kuluneella kaudella joukkueen paras maalintekijä ja pistemies. Oikealta laukova laitahyökkääjä teki 35 ottelussa 22 osumaa ja oli niillä koko sarjan toiseksi paras maalintekijä. Neljän yliopistokautensa aikana Moses teki 148 ottelussa tehot 47+51=98.

-Hän teki 22 maalia viime kaudella yliopistoliigassa, mikä on kova maalimäärä siinä sarjassa. Hänellä on nopeana ja taitavana pelaajana potentiaalia hakea Euroopasta tarvittava nousu uralleen, Jokereiden liigajoukkueen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kertoo.

-Hän on meille tuttu mies, jonka luonteen tiedämme. Hän näki viime kesänä, minkälaista täällä on ja minkälaista pelaajaa on vastassa. On tärkeä asia, ettei hän tule täysin ummikkona Suomeen ja ammattilaispeleihin.

Yliopistopelien päätyttyä 176-senttinen Moses siirtyi New York Rangersin AHL-joukkue Connecticut Whaleen. Hän pelasi runkosarjan loppupuolella kahdeksan ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Myös pudotuspeleissä Moses esiintyi Whalen joukkueessa yhdessä ottelussa.

Moses on tottunut olemaan ratkaisuroolissa edustamissaan joukkueissa. Massachusettsista kotoisin oleva oikealta ampuva laitahyökkääjä teki Boston Bruinsin juniorijoukkueissa 289 ottelussa 166 maalia ja yhteensä 380 tehopistettä ennen siirtymistään yliopistopeleihin.

-Moses tuo maalintekovoimaa. Hankimme hänet ja Joonas Raskin paikkaamaan sitä aukkoa, jonka Janne Lahden lähtö aiheutti, Kekäläinen taustoittaa.

Kiimingistä lähtöisin oleva Matti Lamberg saapuu Jokereihin Oulun Kärpistä. Pelaaja on tullut valmentaja Tomek Valtoselle tutuksi Nuorten SM-liigaotteluissa sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Lamberg on äärimmäisen työteliäs, kovaa taklaava pelaaja, joka on erittäin hyvä alivoimalla.

Kun Jokerit osoitti kiinnostuksensa hyökkääjää kohtaan, hän tarttui suurella innolla mahdollisuuteen siirtyä helsinkiläisseuraan. Lambergin kanssa on tehty ensi kautta koskeva sopimus.

-Näemme Lambergissa hyvän potentiaalin. Nyt hän saa mahdollisuuden näyttää ja taistella paikasta liigajoukkueessa, Kekäläinen sanoo.

Isokokoinen 189-senttinen ja 90-kiloinen Salminen oli viime kaudella Jokereiden A-nuorten joukkueen yksi tärkeimpiä pelaajia. Kauden päätteeksi keskushyökkääjä kuului alle 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen, jossa erinomainen kahden suunnan pelaaja syötti viisi maalia. Myös Salmisen kanssa sopimus on ensi kauden mittainen.

-Salminen on äärimmäisen kovaa töitä tekevä pelaaja, joka pelasi hienon kauden A-nuorissa ja vielä erinomaiset 18-vuotiaiden MM-kisat. Hän on monipuolinen pelaaja ja esimerkiksi aivan loistava aloittaja, Kekäläinen kertoo.

Jokereiden harjoitukset käynnistyivät maanantaina 14. toukokuuta Myyrmäessä. Ringissä on 37 pelaajaa, joista kuitenkin esimerkiksi Ossi Väänänen ja Nichlas Hardt ovat tällä hetkellä mukana MM-kisoissa. Yhteistyöseura Kiekko-Vantaasta Jokereiden mukana harjoittelevat puolustaja Roy Pihlström sekä hyökkääjät Jani-Petteri Helenius ja Jiri Veistola, joista jokainen omaa taustaa jokeritaustaa. B-nuorten viime kauden SM-kultajoukkueesta liigaringissä ovat lahjakkaat puolustajat Alex Lintuniemi ja Santeri Saari.

-Kaikki pelaajat, jotka ovat harjoitusringissä, saavat mahdollisuuden kilpailla paikasta Jokereiden liigajoukkueessa. Ne, jotka eivät siihen mahdu, pelaavat Vantaalla tai junioreissa, Kekäläinen kiteyttää pelin hengen.

LIIGAJOUKKUEEN HARJOITUSRYHMÄ ENNEN ENSI KAUDEN ALKUA:

Maalivahdit: Zoltan Hetenyi, Eero Kilpeläinen, Frans Tuohimaa.

Puolustajat: Jeremy Dehner, Teemu Eronen, Petteri Lindbohm, Esa Lindell, Alex Lintuniemi, Nico Manelius, Antti-Jussi Niemi, Markus Nordlund, Roy Pihlström, Otso Rantakari, Santeri Saari, Ossi Väänänen.

Hyökkääjät: Semir Ben-Amor, Ben Eaves, Ilari Filppula, Riku Hahl, Nichlas Hardt, Henri Heino, Jani-Petteri Helenius, Teemu Henritius, Markus Hännikäinen, Jere Karjalainen, Matti Lamberg, Steve Moses, Tomi Mäki, Teemu Pulkkinen, Joonas Rask, Jani Rita, Alexander Ruuttu, Jarkko Ruutu, Saku Salminen, Teuvo Teräväinen, Juhani Tyrväinen, Jiri Veistola.Juhani Tyrväinen, Jiri Veistola.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020