Spartak rokotti virheistä – ”Ei oltu henkisesti läsnä”

Jokerit jäi maaleitta Spartak Moskovan vieraana tiistai-iltana. Kun omissa soi viidesti, ei pelistä jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Ryhtiliikettä odotetaan torstaina kotihallissa.

Spartak - Jokerit 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit ei ollut parhaimmillaan tiistai-iltana Spartakia vastaan. Heti avauserässä joukkue sortui virheisiin, joista vastustaja rokotti armotta. Spartakin ykköspistemies Aleksandr Hohlatshjov osui kahdesti ja antoi isännille lentävän lähdön.

Toisessa ja kolmannessa erässä virheitä tuli lisää ja moskovalaisjoukkue lisäsi johtonsa 5-0:aan. Jokerit ei päässyt maanantain Avangard-pelin jäljiltä riittävälle tasolle. Tiistaina pelattiin vieläpä 11 hyökkääjällä, kun Pekka Jormakka (loukkaantuminen) ja Henri Ikonen (sairastuminen) jäivät sivuun.

-Emme olleet henkisesti läsnä tänään. Suorastaan annoimme vastustajalle maalit. Ja sitten kun itsellä ei maalinteko onnistu, niin ei ole mitään, mistä saisi virtaa ja energiaa. Kaikkien on syytä katsoa peiliin, päävalmentajan etunenässä. Ei ollut sellainen peli, mitä haettiin, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Jokerit on kolmessa viime pelissä tehnyt yhteensä neljä maalia ja ylivoimalla on ollut vaikeuksia pidempään. Akuuteimmat kehityskohdat ovat kaikkien tiedossa. Kun lukot saadaan auki, tekeminen vapautuu kokonaisuutena.

-Tehottomuuden kanssa on tällä hetkellä tosi isoja ongelmia, eikä saada sieltä energiaa. Silloin pitää pelata vielä viisaammin ja tylymmin. Siihen emme pystyneet tänään, Marjamäki sanoi.

-Mutta kunnioitetaan tulosta, katsotaan peiliin ja löydetään sieltä vastaukset. Ei tässä sen kummallisempaa ole. Kaksi edellistä peliä pelattiin hyvin, vaikka hävittiin. Tänään ei pelattu niin hyvin.

Jokerit on viiden KHL-kauden aikana pelannut peräkkäisinä päivinä runkosarjassa nyt kuusi kertaa.  Näistä viidellä kerralla vastustaja on päässyt toiseen otteluun lähtökohdasta, jossa sillä ei ole ollut edellisenä päivänä peliä. Helsinkiläisten kannalta näiden viiden pelin tulos on karua luettavaa, sillä tappio on tullut jokaisella kerralla.

-Maanantai oli ehkä kovatasoisin pelimme tällä kaudella, mutta ei sen pitäisi vaikuttaa seuraavaan päivään enkä halua sitä minään tekosyynä pitää. Saimme nukuttua hyvin ja olimme valmiina pelaamaan, Marjamäki totesi.

Pelit jatkuvat kotikaukalossa torstaina, kun vieraaksi saapuu runkosarjaa johtava TsSKA Moskova. Lauantaina Hartwall Arenassa vastassa on Dinamo Riika ja tapaninpäivänä Dynamo Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin