Spartak osui, Jokerit ei

Jokerit hukkasi tukun maalipaikkoja perjantai-iltana Moskovassa ja kotijoukkue Spartakille riitti näin kaksi maalia voittoon. Helsinkiläisillä oli kokoonpanohuolia, mutta niistä huolimatta kaukalossa nähtiin yritteliäs ja ottelua hallinnut joukkue.

Spartak Moskova – Jokerit 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Sairastumisten vuoksi pelin jättivät väliin Alex Grant, Hannes Björninen, Jesse Joensuu ja Julius Junttila. Seurauksena Niklas Friman pelasi hyökkääjänä ja Kiekko-Vantaan riveissä pelannut Tommi Laakso teki KHL-debyyttinsä. Laakso pelasi romuluisena hyökkääjänä miehekkäästi ja pääsi hyvin sisään uuteen liigaan.

Jokerit loi pelissä riittävästi maalipaikkoja voittaakseen, mutta vastustajan maalilla pelannut Andrei Skovronski nollasi kaikki yritykset. Myös maaliraudat olivat tällä kertaa Spartak-maalivahdin puolella. Jokerit pelasi ottelussa neljästi ylivoimaa, mutta tehot jäivät piippuun toisin kuin keskiviikkona Tsherepovetsissa.

Spartak iski maalinsa toisessa ja kolmannessa erässä. Ensin maalasi Sergei Shirokov juuri, kun Jokerit oli tullut täysilukuiseksi. Kolmannen erän alkupuolella Danila Kvartalnov sivalsi tarkasti 2-0-maalin, jonka jälkeen Spartak keskittyi puolustamiseen.

-Tämä oli kova ja tasainen ottelu. Vastustajan maalivahti oli pelin paras pelaaja. Olen tyytyväinen tapaan, jolla pelasimme, mutta on vaikea voittaa, jos ei tee maaleja, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Jokerit jatkaa tappiosta huolimatta läntisen konferenssin kärkipaikalla. Ennen maajoukkuetaukoa pelataan vielä Dinamo Minskiä vastaan sunnuntaina.